tatoo

När jag och bodil var nere på kreta tänkte vi passat på och tatuerat oss eftersom vi velat göra det så himlans länge. Men sen letade vi aldrig upp något ställe. Men bodil, vi har ju sagt att allt vi bestämt den sista tiden har blivit av. Så kanske vore bäst att boka en resa till gbg och boka tid så det blir av? Deal?
Jag vill iaf tatuera mig på handleden, först och främst. Fast det finns massa fler ställen jag med vill ha. Mmm, nununu!

Har varit inne i andra kollektivet nu och ätit tårta och firat jocke som fyller år. Det verkar som om alla ska till kastbergs ikväll, hmm. Jag vill ha mat. Har inte ätit sen 12. Huah!

jordgubbar

Sommarsommarsommar! Äntligen har solen hittat till norge också. Har varit regn nu i 3 dar, men idag då jävlar! Wohoo!
Fick dessutom sluta vid 5 idag, började 10. Bev superglad och skuttade ut i solen i min nya jacka, som va på tok för varm att ha på sig idag för övrigt. En folkabuss med russar (studenter) stannade och pratade med mig 2 ggr när jag va på väg till bussen. Jag vill också va en russ.
När jag kommit hem så gick jag och bodil ut och köpte glass + hann till både vinmonopolet och kiwi. Imorgon blir det grillning med Jim och några fler. Gud vad det ska bli gott, och kul såklart. Potatissallad och quornfiléer. Mumma!

Nu ska jag smida planer för kvällen. Det är ju valborg för tusan!

hahaha

appropå min nya humor. när jag tog ut pengar på liseberg i söndags där jag och bodil va och åkte karuseller så tittade jag lite på mitt kontoutdrag. då hade bajs (bodil) satt in 2500 till mig. haha
jag försökte med det för ett tag sen, att skriva bajs i meddelanderutan när jag förde över pengar till bodils norska kort. men det lyckades inte. typisk norge att inte klara av sån humor. men det är ju barnsligt kul, och jaaa, jag skäms!

när fick jag bajshumor?

Igår blev det ingen uppdatering när jag kom hem. Stod ute och väntade på bussen i ösregn i en halvtimma och va hemma runt elva, helt dyblöt. Så mitt humör va inte direkt på topp.

Tänkte berätta dom roligaste sakerna som hände på min och Bodils kretaresa.
Först var det då resan dit. Jag hade fått låna Lisas resväska eftersom min älskade rosa väska har gått sönder. Hennes väska är en vanlig svart, men hon har satt fast klistermärken på den så det bildar ordet Lisa. Lätt att känna igen alltså.
Så när vi kommit fram till Chanias flygplats och stod vi rullbandet så kom bodils biffväska ganska snabbt. Min tog lite mera tid på sig. Men så ser jag den svarta väskan med 4 bokstäver på, den ena börjar på L ser jag. Yes, äntligen! tänker jag. Drar av väskan som helt plötsligt är mycket tyngre än vad jag minns att den va när den skjutsades iväg.
Släpar bort den till Bodil och ser till min fasa att det inte alls står Lisa på den, utan LARS. Hjäälp! En tant brevid skrattar så hon kiknar och säger åt mig att lägga på den på bandet igen. Försöker smyga iväg och lägga på den, men då kommer en arg gubbe fram (Lars). "Får jag kolla på den där väskan?", säger han bestämt. Jag försöker få fram att jag råkade ta fel, att min ser exakt lika dan ut. Men han grabbar surt tag i den och tror inte mig en sekund. Tillslut kommer iaf min väska som jag drar av efter att jag verkligen är säker på att det är min.

En dag vid poolen så tittar jag på Bodil och ser att hon har en brun klick på ryggen. Jag drar med fingret på den samtidigt som jag frågar henne varför hon har bajs på ryggen. Bodil börjar skratta och säger att det är bajs. Jag fattar inte att hon menar allvar och luktar på det och utbrister, "men det luktar ju till och med bajs". Bodil skrattar ännu mer och fösöker förklara att hon kände att det trillade ner något på henne och att det måste ha varit en fågel som sket på henne. Jag börjar skratta som en tok och klenar av mitt finger på Bodils handduk. Öörk!

Ooj, nu börjar klockan bli mycket. Måste hänga upp min tvätt och fixa iordning mig inför jobbet. Jobbar på Russeservice den här veckan. Ett klädlager som trycker upp en massa skolkläder.


härligaste



nu ska jag och jobba, är inte hemma fören efter 10. då ska jag ta och fixa med bilderna, så håll till godo med denna så länge.

Puss

man kan ju prata svenska

Hemma efter en underbar vecka på kreeta.
Nu när vi tog taxi från båten till kollektivet så frågade taxichaffisen "är det där?", när vi körde in på vår gata. Jag bara "in there". Både Bodil och taxichaffisen började skratta supermycket. Jag med! Så frågade han ifall vi varit i london precis, hähähä. Piinsamt kul!
Nu ska jag sova. Imorgon kommer bilder och så.

HAHAHA!

Nu försökte Lisa gå ut genom fönstret för att komma till vårt tak. Men hon glömde öppna fönstret först. Hahaha! Man hörde ett bonk...AAJ!

Och det är soool på vårt tak!


Jag passar i mustasch, fast den har kasat lite



Imorgon börjar min vecka med bodil som går ut på att ha sjukt kul och bli bruuun. Sånt tackar man inte nej till!
Passproblemet verkar ha löst sig efter många runtringningar. Verkligen bra att resebolagen vet vad som gäller...

2325

"När du tappar bort saker maja, då är dom verkligen helt borta", sa Bodil för någon timme sen då vi för säkert fjärde gången idag letade efter mitt favorithårband. Det är så sant, så sant. Förstår inte hur jag lyckas.
Men nu efter mycket mycket letande är det funnet. Låg bland alla garn jag har. Hur hade det kommit dit egentligen? Jaja..

En dag kvar och sen Kreta!
Har varit helt uppskruvad och nervös idag för att jag inte ska få resa med mitt pass. Läste nämligen på våra biljetter att passet måste vara giltligt i 6 månader efter hemresedatumet, vad nu det ska va bra för?! Fast det verkar inte gälla länder inom schenkeravtalet, där Grekland ingår. För säkerhets skull ska papi ringa apollo imorgon och kolla, isf måste jag fixa ett provesoriskt pass och det kostar 1000 jävla spänn. Så Nej tack! 


don´t touch my lööök



Hackenmixenpulverizen

Påskveckan






















Vad ska du göra på lördag?

Vissel, vissel. Kreta på lördag blir det minsann.
Idag när jag och Bodil vaknat på riktigt vid 11-tiden, satte jag på min dator och klickade hem två sista minuten-biljetter tills på lördag. Från landwetter i gbg flyger vi, nära och bra. Wohoo! Det var helt klart det bästa jag gjort på länge.

När vi gått upp och klätt på oss drog vi ner till stan och träffade frida. Blev lite semesterinköp som solkrämer och hårband, sen lunch på jordbär. Vilken härlig daag!
Ska lägga in mina pics nu från påsken i Växjö så ni får lite uppdatering.

PUSS

Nununu!

Gud, jag är helt uppe i varv. Jag och Bodil sitter och kollar sista minutenresor och har hittat en som går från gbg på lördag till kreta. Shitshitshit! Vill så himla mycket, och egentligen är det inget som stoppar oss. För vi har inga fasta tider på jobbet nu ju, så vi kan bara säga till dom att vi ska va iväg en vecka så det borde ju va lugnt. ÅÅh!
Vill att klockan ska bli 8 nu så jag kan ringa papi så han kan boka biljetterna till oss.
Mama mia!


hej för den här gången

sista natten i sverige, imorgon blir det back to norway.
har precis varit på bio med al och sett slumdog millionaire, se den! på vägen hem så såg jag 5 rådjur som gick över vägen och en liten kanin som skuttade brevid, förstår verkligen inte hur någon kan ha hjärta att äta djur. tänk nästa gång du stoppar kött i din mun.

har träffat bästa linnéa idag också. vi skulle egentligen fikat på den svenska tantens trädgårdscafé eftersom det skulle va öppet på söndagar. men när vi kom dit så var det stängt. istället blev det kaffe nere vid växjösjön i solen. mysigt värre!
hoppas man någon gång kommer bo i samma stad som sina bästa vänner igen. inget slår ju egentligen gymnasietiden om man tänker efter. vet inte hur många gånger jag har önskat att jag vore sexton igen. fast det var kanske ganska jobbigt ändå. hmm
känner att jag nog borde sova nu. snart är ju klockan ett, åker vid elva imorgon på morgonen. måste upp ganska tidigt ändå så jag hinner packa klart väskan och pussa på mina katter.

puss


koffeinhypad och rödbränd

Stek-stek-stek, det var mitt motto idag då jag såg att det va blå himmel och sol ute. Satt ute några timmar mitt på dan och läste lite tidningar, och blev förtjust då jag såg att jag fått fräknar på näsan. Några timmar senare hade dock min näsa börjat likna rudolfs, röööd. Dessutom känner jag att jag fått fin t-shirtbränna. Jäklans!

Annars har jag överkonsumerat kaffe idag. Blir lätt så när man åker till far- och morföräldrarna på samma dag. Det roliga med såna gamla fikamonster är att dom säger likadant. Först när vi kommer till mormor beklagar hon sig över att hon inte hunnit baka. Så plockar hon fram 7 sorters kakor och en nybakt sockerkaka.
Sen när vi kommer till farmor drar hon samma vals, ändå kommer det fram flera fat med hembakta kakor.
me like!

puss, godnatt och sov gott


this is my life

Slog mig precis att jag inte tittat på tv en enda gång sen jag kom hem hit till Sverige. Skumt! Här vid datorn har jag dock suttit desto mera, men inte a'la norgestyle, vilket är hela kvällarna.

Idag har jag fixat och donat lite. Sytt en kjol av mitt blommiga tyg, som blev fin men inte riktigt hundra. Har blivit omingefrälst i sömnad, min lilla symaskin blev dessutom superglad över att sicksacka och raksömma lite här och där. Tror jag ska gå på en upptäcksfärd i mitt rum och leta efter alla mina tygpåsar och se om det finns nåt jag kan sy av. Ska nog fixa mina shorts som jag började sy i 3:an på gymnasiet, men aldrig gjorde helt klara. Vit och blårandiga och supersnyggt sydda. Bara att fixa nederkanten så är det klart, om jag inte minns fel.

Har sprungit en runda ikväll med, Madsjörundan blev det. Mötte mina nya grannar, highland cattle-kor, helt plötsligt då jag genade genom en hage här. Håriga bestar minsann, med superstora horn. Fast dom verkar schyssta, stod mest och ko-glodde på mig. En av dom har dessutom fött en liten kalv som är supersöt. Ska försöka ut och ta ett kort på den imorgon, så kommer det upp på bloggen då jag orkar lägga in mina pics.
Här får ni iaf en bild på en highland cattle-ko:


12.51

Nu har min bror Johan bestämt sig för att också åka hem i påsk. Kommer imorgon kväll! Kul!!
Det här med att hinna träffa alla medan man är hemma är verkligen ett pussel. Det är ingen som kan då jag kan, utan alla kan bara exakt samma tid och det är mest bara strul med hela grejen. Hmm. Amela har jag inte hunnit träffa än, och nu har Linnéa och Al kommit hem också. Så dom vill jag med hinna träffa. Puuh!

Igår var jag mami och Linus ute på en runda. Vi åkte först ut till Åseda och besökte en affär som hade en massa alster av Lena Linderholm, och en chokladkällare med ekologisk choklad. Där köpte jag ett jättefint stort vykort med en ängel av Lena. Superfint! Köpte ett tvålfat i form av en snäcka i målat porslin av henne också, och lite mörk choklad.
När vi var klara där ute var klockan redan 1 så vi körde till Villa Vik vid Sandsbro och åt lunch. Sen blev det lite runtkörande i stan. Jag köpte en guldram till mitt vykort på second hand för 15 kr, och sen köpte jag blommigt tyg som jag ska sy en kjol utav.
På kvällen så gick vi bort till Sörgården här i Ellanda och tittade på kläder och choklad i Carolines chokladbod. Hittade en jättefin blommig klänning där som jag bara var tvungen att ha. Varför finns det så mycket snygga kläder nu?
Blir nog köpförbud för mig i minst en månad!

one two three

Nu luktar jag grillrök och har tråkigt. Nyss satt jag, mami och Linus ute vid vår grillplats och grillade korv, jag grillade veg.korv såklart. Den bästa!
Annars så har jag sått en liten köksträdgård till mami idag med krasse och persilja. Kommer en bild om någon dag då det börjat växa lite. Anledningen till bristen på bilder är för att jag inte sitter vid min egen laptop, så jag orkar inte rikigt lägga in bilderna på den här datorn. Men kanske imorgon, om det finns ork och tid.

Idag när jag skulle ringa och fråga vad mami skulle göra när hon slutat jobbet så ringde jag hennes nya nummer som jag fått av Linus. Kom till någon skum kille som inte lät som min mamma, så jag blev lite paff och la på. Då började den personen ringa mig en massa gånger och jag hade ingen lust att svara eftersom det ändå var fel. Efter 3 ringningar så svarade jag ändå och förklarade att jag hade ringt fel innan. Men killen ville inte ge upp utan började tjata om att jag ringde honom hela tiden och undrade vad jag ville. Så jag la på igen. Ha! Det var ju minsann inte jag som ringde en massa gånger, det var ju han.

Imorgon och torsdag har mami tagit ledigt, så då ska vi hitta på något kul hoppas jag. Inte en massa långpromenader bara. Jag vill till en second hand-affären i Alvetsa som Stina och hennes mamma alltid åker till när hon är hemma. Bäst jag ringer och kollar vad den heter.
puss

varför bor jag inte i stockholm?

Då hade jag till exempel kunnat se Hoffmaestro & Chraa den 25 april på Strand i Hornstull. Men sen, då jag blivit rik av att bo i Norge och varit ute och rest. Då ska jag minsann flytta till huvudstaden i Sverige.

Idag har jag cyklat för första gången på ett halvår, till macken i Gemla och tagit bussen till stan. Där träffade jag Stinis och åt på Koh thai såklart. Efter nån timme kom Isabel med sin gravida mage och vi tog en tur på stan. Shopping, shopping för min del. Sen blev det fika på ett nytt superfräscht fik som öppnat i Växjö.
Det är såna här dagar man märker att man gillar Växjö ändå, ja vissa människor framförallt.

Vid 5-tiden kom Linus till stan och jag fick skjuts hem. Väl hemma infann vi oss snabbt i köket för att hinna grädda våfflor som vi skulle kunna äta ute innan solen gick ner. Det hann vi, fast lite kallt hann det bli.
Efter några våfflor var vi mätta som bara den, tog därför en välbehövlig promenad ut till sjön Furen och vidare genom småländska skogar.

Imorgon blir det att träffa Amela och gå till vårt gamla jobb Dosapoteket och hälsa på. Sen blir det kanske fika ute i brogård hos kusin Sofia. Mys! Just det ja, i sommar så ska jag få en kusin till. Det blir den 26, inte illa.


"det gör inte så ont när man har ett så litet huvud"

Hann inte ens börja leta efter kassettbandet innan papi hade hittat det. Det låg här i en bokhylla, så det var för tur att jag inte hann gå upp på vinden. Scary ställe det där! Är inget fan av spindlar vilket märktes tidigare idag då jag skulle öppna dörren till vårt gamla hönshus.
Jag bara "titta, där hänger en död spindel. Vilken äcklig och stor...aaaaahhh, den rörde sig."
På vinden kan jag tänka mig att det finns en hel drös med spindlar. Huaah!

Nu ska jag äta varma mackor!

Puss

kärnalyckan

Sitter här ute i Elllanda (mitt ute i ingestans utanför Växjö) vid föräldrarnas stationära dator. Kom hit igår kväll efter en hyffsat lång och jobbig resa.
Såhär var det:
Jag och Bodil kom i fredags kväll på den vi då tyckte smarta idén att vi skulle ner till färjan på lördagmorgonen halv 7( brukar annars bli taxi). Jag hade en fet rullväska, axelremsväska med handbagage och min laptop i datorväska. Det var ingen bra idé att traska med den packningen lite halvstressat ner till färjan. Hann iaf och köpte biljetter inne på färjeterminalen, fast jag blev inbokad som Maria Olavfson, gaah.  
Gick på båten och satte oss på övervåningen i ett "tyst" rum. Problemet var att ingen var tyst där inne mer än jag och Bodil, och eftersom jag hade sovit drygt 4-5 timmar ville jag absolut somna. Så jag tog upp min ipod och tänkte somna till musik, men tror ni inte då att den hänger sig. Trodde jag skulle bli galen, blev så himla förbannad. För om min ipod hänger sig så är den tänd hela tiden och måste ladda ur hela batteriet innan man kan göra nåt med den. Såklart var den dagen till ära fulladdad.
Det blev alltså ingen sömn för mig på båten och jag gick istället ner till tax freen för att köpa en stor toblerone. Men då visade det sig att dom var helt slut, blev förbannad för andra gången.
Efter 2 och en halv timme kom vi fram till strömstad och som tur var så stod redan tåget där, skulle inte avgå fören en timme senare. Jag och Bodil tog bra platser, och jag kopplade i min dator och satte mig att kolla på gossip girl, som jag gjorde hela resan ner till gbg sen. Dessutom en timme innan vi är framme dör min ipod äntligen så jag kopplar i den i datorn och hinner nästan fulladda den igen.
Efter gbg tog jag och Bodil olika tåg och jag bytte tåg varje timma ungefär, men det var inte så jobbigt som jag tänkt dock. Det enda som retade mig var att det var ungefär 20 grader ute, alltså en väldigt tråkig dag att åka tåg på. Fast i Nässjö var sista tåget försenat, så då passade jag på att sitta ute i solen och läsa.

Väl hemma igår så åkte jag och mami och papi in till stan och tittade på "Män som hatar kvinnor" på bio. Grym film baserad på en ännu bättre bok av Stieg Larsson.
Sen blev det sängen med min kisse Sixten, som envisades att ligga och trängas med mig uppe vid kudden. Han saknar mig. <3

Idag har jag och Linus varit ute och promenarat madsjörundan, medan papi var hemma och sågade ner ett stort träd på tomten.
Efter det har jag tittat på mina 2 flyttlådor med kärlekar (mina skor) och valt ut vilka som ska få följa med till norge.
Snart ska mitt riktiga letande börja, kassettbandet med "trollet med den gula kepsen" måste finnas här någonstans. Förrådet eller vinden? Undra vart jag ska börja?
Back to work! Adios

jag ser allt när jag blundar

Äntligen är det fredag och jag har kommit hem från jobbet. Det som gör den här fredagen bättre än andra fredagar är att det bara är en dag kvar tills jag åker till Växjö. Mitt älskade Växjö som det numera känns som när jag inte bor där längre.
Ska bli så skönt att träffa alla man saknar, slippa äcklig lagerdammdoft, äta en massa Koh thai och hemlagad svensk veg.mat såklart. Sen kanske lite shopping med, fick tillbaka 3500 på skatten i Sverige. Yihoo! Hoppas jag får ännu mer i Norge.

Annars sitter jag och lyssnar på Snook just nu. Snook är så himla bra! Tänkte på att varje rad i en snooklåt är som ett citat, så bra är varje liten rad alltså. Sa det till Bodil, och då berättade hon att Timbuktu har sagt att han skriver sina texter så att varje mening ska ge en så mycket inpiration att man ska kunna skriva en hel bok. Mmm för sånt!

Nu ska jag hämta mina klyftpotatisar som ligger i ugnen och blir goda, och sen tzatsiki till det.  


movienight



Nu ska jag och Bodil traska bort till Tomas och titta på film. Men först ska vi köpa snacks.

tralala

för att Håkan är bäst


meant to be

Satt och kollade igenom lite kvitton nu för att se hur mycket jag betalade åt bodil idag, och då föll mina ögon på solglasögonen som jag köpte. På kvittot står det "Maja sunglasses", hur coolt är inte det? Att jag gått och valt ett par brillor och så heter dom mitt namn. Blev helt glad nu, haha!


visselvissel

Hela den här dagen har jag och Bodil spenderat nere på stan. Har varit så himla soligt och varmt, så direkt när vi vaknat gjorde vi en snabbfix och promenerade ner till stan.
Började med storshopping, och när vi tröttnat på det så tog vi och satte oss på en uteservering med latte och bagels. Efter det så gick vi och mötte Tomas som vi sedan hängde med tills klockan var halv 7 och det började bli lite kallt med bara vårpaj.

Såg en massa studenter springa runt på stan också. Här i Norge så har alla studenter (russar) ett par snickarbyxor på sig, sen har dom en massa uppdrag som dom ska göra som dom får poäng för. Ungefär som skattjakten som man har i Växjö när man går sista året.
Tomas berättade för oss några av uppdragen som finns, bla dessa:

> Sova över hos en lärare och göra frukost till denna, men utan att läraren vet att man är där.
> Gå på en husvisning och agera som om man redan bor där, dvs gå och duscha, värma en pizza i ugnen osv.
> När en bil står vid ett rödlyse så ska man öppna bakdörren och krypa genom baksätet, naken.

 Det enda vi såg va en russekille som gick fram till en tant, satte sig på knä, tog fram en ring och friade.

Nu ska jag hänga upp min tvätt och borsta tänderna. hej!

RSS 2.0