sjuk

Så, nu har man vaknat upp på nyårsafton med halsont, förkylning, hosta och ÖGONINFLAMMATION.
Blev en tur ner till apoteket här, men ögoninflammation har dom visst inget för, man måste nämligen gå till läkare. Köpte iaf några ögondroppar för torra ögon, ska se om det hjälper.
Annars så hade stan öppet idag så nu har jag köpt örhängen, ring och strumpbyxor. Ska bara hitta en klänning i vår garderob att ha på mig också.

Nä, nu ska jag ta något att äta och sen gå och duscha.

Gott nytt år!!

fyyyy

Nu har jag gjort nåt som det inte var tänkt från början. Skulle gå in och kolla lite på hms vårkollektion, och vips så hade jag beställt hem kläder. Men mmm, vad fina dom va. Vill att det ska va sommar nu och så ska jag va på Kreta eller någon annan härlig grekisk ö. Nu när jag var hemma så tog jag faktiskt med mig lite sommarkläder hit. Tänkte, det är ju ändå snart vår och allt. Så förstörde mamma allt genom att säga, det är nu den riktiga vintern börjar. Oh gud vad det stämmer, minus 10 grader...huaaah!

Här kommer iaf det som jag beställde:

  

 



Vill att allt ska komma nu, men en del av det kommer iaf redan vecka 2, sen får jag vänta tills februari på 2 saker. 

Nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt på er!

nyårplaner...hmmm

dan för nyår idag. planerna för imån är fortfarande inte spikade. det som finns att välja på är följande:

>fest i 5:anhuset (ett annat kollektiv. har haft kul där en g och jättetråkigt en annan, hmm)
>houseparty på kokeriet nere vid hamnen.
>stor fest med en massa från jobbet i hyrd lokal, ca 150 gäster ryktas det om.

jaa, det är inte lätt. är inget som lockar sådär jättemycket faktiskt. imorgon på dagen ska vi iaf laga lyxmat (engan ska göra det) och äta ihop i kollektiven. mysigt!
och jag vet inte ens vad jag ska ha på mig. tänkte först att det kändes som det mest oplanerade nyåret någonsin, men sen kom jag på att det visst alltid brukar va såhär. jaja, allt löser väl sig till sist.

puss och kram

rubrik

Tillbaka i Sandefjord igen och fick jobba 4 timmars övertid direkt igår. Härliga pengar!
Resan hit blev inte så jättedryg ändå. Förutom Alvesta- göteborg så gick allt bra och jag sov mest hela tiden. Men den första sträckan var hemskt. Förstår inte riktigt det här med att sälja en massa biljetter utan plats. För även fast jag hade betalat extra för en sittplats så kändes det inte så. Gångarna var helt fulla med folk med otroligt mycket packning. En tjej som stod vid mitt säte hade en massa kassor och väskor, och varje gång jag var på väg att slumra till så krängde det till lite och hennes kassar slog mig i huvudet. SKÖNT!!
På färjan så träffade jag iaf en massa Sandefjordare som jobbar på mitt jobb. Så jag och Engan satt i baren och drack öl och spelade kort. Sen vips så var man hemma!

Nä, nu ska jag snart till jobbet, börjar 2 timmar tidigare idag då lagret stänger redan vid 6.

Jag hoppas verkligen stan är öppen imorgon, vill köpa lite nyårsgrejer. Men sånt kan man nog inte förvänta sig av Norge.

XXO

Hejdå växjö

Sandefjord imorgon. Åker redan 10.42 på morgonen imorgon och är väl hemma ungefär 12 timmar senare. Blir nog en hanska dryg resa, helt sj. Fast det kan ju bli skönt med. Har bunkrat upp med Cosmo, stickning och choklad!

Puss

summer och seth

Nu har jag varit på stan, superonödigt då man inte kom in i affärena av allt folk.
Köpte iaf OC säsong 3 uppe på hemmakväll vid citygross, där körde vi dessutom förbi Frida och Niclas. På stan träffade jag Ida och Lisa också. Kul med alla Sandefjordare!
Igår var jag på fest hos Christoffer, där var Robert och Gustav som det var jättekul att träffa. Robert sa att han förväntade sig att jag och Bodil hälsar på honom i sommar igen. Så det får vi väl se till att göra.

Ikväll hade jag väl mest tänkt ta det lite lugnt, ska träffa hela släkten imån ju så det är bäst man samlar sig. :D

tomten kom i år med

Nu är julen nästan slut redan. 2 dar kvar och sen tar jag färjan tillbaka till fiendeland.
Jag fick iaf en akustisk gitarr, en svart med stålsträngar. Supersnygg!
Sen fick jag en massa andra bra och kul saker. Och det roligaste var nästan att jag och Sofia hade likadana kläder på julafton, och dessutom gav varann samma sak.

Annandag idag och rea! Så nu ska jag pappa och Linus in till stan och se om vi kan hitta något fint!

Dan före dopparedan

Nu är jag som sagt hemma!
Igår efter jobbet körde vi hem snabbt som tusan för att hämta packningen, jag ahe såklart inte packat klart för att det egentligen inte skulle har varit så stressigt. Men helt plötsligt fick vi reda på att man måste va vid färjan en halvtimme innan den går om man har bil, och det hade vi ju. Så det blev springa in och slänga ner allt jag kunde komma på i väskan och jag hann nog tänka minst 5 ggr, "GLÖM INTE BYTA SKOR". Men tror ni jag kom ihåg det ändå. Nej, väl på färjan tittar jag ner på mina fötter och ser mina utslitna reebookskor, istället för mina svart stövlar. Uäää!
Färjeturen va annars ganska skön, vi åkte den stora färjan med en massa butiker och grejer och jag och Jannick gick och åt, kollade på serier på hans laptop och handlade sprit och godis på taxfreen. Tog dessutom bara 1 och en halv timma ner till göteborg, och vips så var jag hos Linnéa i hennes supermysiga lägenhet vid redborgsplatsen.
Vi drack te och åt mackor och pratade en massa, har ju inte träffat henne sen i somras. Till slut gick vi iaf och la oss och sov kanske 4 timmar innan det var dags att ta tåget till Växjö.

Idag har jag träffat Stina A och ätit på Koh thai och köpt lite garn och andra saker. Sen kom Stina S och vi gick och fikade på askelyckan. Snart komme Johan med flyget också, och vi ska äta tomtegröt. 
Klockan 8 ska jag sen infinna mig hos Simon och Caroline och dricka glögg och träffa Amela bl.a. KUL!!

Ja just det ja, imån är det julafton också. Jag har noll julstämning, fast att Linus och Mamma gör sitt bästa här hemma med julmusik, pepparkakshus och julgodis. Jag sysslar med nya stickningsprojekt. Håller på med 2 pannband, ett gammelrosa och ett vitt. Vet inte vilket jag ska satsa på att bli klar med först. Hmm, det vita får det nog bli.

Puss och God jul!


<3

HEMMA!!!!!

stickelistick

en bakisdag som denna har spenderats med min stickning.
så nu är halsduken äntligen klar, lagom till att snön försvann och det milda vädret kom fram.
imorgon åker jag hem, åh vad jag längtar.


pics från julfesten


Lika som bääär


ganstaaa


frida och badil

djmaja

precis kommit hem från efterfesten.
jag och shaker gick ut igår, först till puma och sen till caktus. där träffade vi DJKim som jag följde med på efterfest till. men först skulle vi köpa pizza. men då fanns det ingen vegetarisk. och jag tjatade så himla mkt på dom men tjejen var så sur så hon ville inte göra ngn. Pucko!!
sen iaf hos kim och flemming så packade jag och kim upp hans djgrejer och så fick jag lära mig dja. skitsvårt var det! att få allt i takt och veta vilken övergång man skulle göra mellan låtarna. men himla vad kul det var!!

1 dag kvar och sen heeeeeem!!!

ledig

Helt plötsligt fick jag en ledig helg. Känns helt konstigt att inte jobba nu, var faktiskt sugen på att jobba imån, men finns tydligen väldigt lite att göra så det blir inget övertidsjobb.
Därför har jag och Bodil gått på stan idag, jag hittade absolut ingenting. Tråkigt! Sen gick vi och åt på en kinaresturang här. Mmm, så himla god mat! Älskar mat som man inte har lagat själv. Dessutom var det länge sen jag och Bodil hittade på nåt kul ihop och bara va själva så det var skönt.

Igår hängde jag med Szymon, jag behöver verkligen ett lexikon för att förstå all sthlmslang som han använder. Det är helt sjukt att man kan slanga nästan alla ord. Hmmm...
Ikväll blir det julfest i andra kollektivet, så nu är granen införskaffad och håller på att pyntas. Jag känner mig jättetrött fast jag har sovit en massa. Skumt!

Nu ska jag kolla på att avsnitt av OC och sen ska jag göra mig iordning.

Hoppas ni får en fin kväll! Puss

jag blir snart galen

jag behöver någon som kan fixa min bloggsida.
varje gång jag ska försöka ändra något blir det helt fel, ingenting ser ut som det borde.
UUUUÄÄÄÄÄÄ!!

nu är allt bara helt fult och konstigt, och har varit det ett tag. ursäkta!

mmm

Allting känns så himla bra nu.
ska bara jobba 4 dar till sen åker jag med jannick till gbg, sen sova hos linnéa och sen hem den 23. Det är så snart, och så skönt!
Kommer tillbaka den 28, börjar jobba den 29 igen och då ska jag börja på pc-avdelningen på mitt jobb. Kul!!
Dessutom blev muffinsen en succé idag...fast bodil åt nog flest ändå. :D

På lördag är det fest här igen, men det är nog många som har åkt hem. Är iaf inne i det andra kollektivet så vi slipper städningen.

PUSS!!


 


idag

Nu har jag bakat två satser med skitgubbar till mitt team på jobbet. Känner mig riktigt huslig och allt!

Idag på jobbet så skulle jag testa att komma igenom en jättesmal springa som finns vid en dörr uppe på autostore. En gång när jag och bodil hade varit och fikat och vi inte hade fått nåt kort så blev vi nämligen utelåsta. Så då testade Bodil att komma igenom springan, och det gick. Så jag skulle bara se om jag med kunde komma igenom där. Men när jag var halvvägs igenom, och ganska fastnad så kom Trond. Han bara:  "men maja, jag har kort så jag kan släppa ut dig. Eller förresten, har inte du också fått ett kort." Skamsen klämde jag mig tillbaka och lommade ut genom dörren. 
Får bli ett snytt försök imorgon då alla är på lunch utom vi. Vi jobbar ju ett helt eget skift nämligen.

Puss 

snart jul

Jobbade övertid igår igen, 12-12 blev det. 4 timmar med övertidslön, mmmm!
Men idag kan jag verkligen inte jobba över, högst en timma isf.
Måste nämligen hem och baka eftersom det är jag som har fikadag i mitt team, så nu har jag vart nere på kiwi och handlat allt till skitgubbar (kladdmuffins). Hoppas verkligen dom blir bra!

Nu ska jag fixa håret och gå till bussen, bara 1 vecka tills jag åker hem. Chihoooo!

trevligare lördagskväll har man ju haft

Fest igår, jobb idag.
Gick faktiskt väldigt bra att jobba idag med. Först satt jag och Bodil och plastade in hårddiskar i bubbelplast i 4 timmar. Alla hatar att göra det förutom vi. Jag tycker det är jätteskönt, då kan man dessutom prata en massa. Det fanns ju en del att säga om gårdagen.
Sen kom Öysten och bytte ut oss mot 4:a andra som jobbar på pc-avdelningen. Så då fick jag och Bodil lära oss hur man skruvar ihop en dator. Superkul! Så nu kan man det också. Fast himla vad allt är smått, pilligt och ömtåligt inuti en dator, och en jävla massa sladdar.

Igår då. Var på fest i 5:anhuset med nästan alla i kollektivet. Sen så blev det lite småbråk med att vissa inte var välkomna och så vidare så först gick Claes, Bodil, Frida och Nicklas. Och jag Szymon och Micke gick en stund efteråt. Efter nästan 30 minuters promenad och snöbollskrig så kom vi äntligen ner till stan. Då hade vi gått ifatt det andra gänget. Dom hade hittat en påse med salt som dom tänkte strö utanför vårt hus eftersom det är så himla halt på innegården.
Då kom det några norrmän som började prata med oss, var lite allmänt jobbiga och så. Så tog den ena vår saltpåse och hällde ut den på gatan. En skrek jävla fitta till Frida och sen var slagsmålet igång.
Känns som sånt här händer hela tiden nu, som om jag lever nåt oc-liv fast fattigare.
Szymons jacka blev iaf helt sönderdragen och Nicklas låg ner på marken medan en försökte strypa honom, rikitg obehagligt. Sen kom polisen och jaa, kul lördag helt enkelt!

Nää, nu ska jag äta lite och om några timmar så är det ny vecka och man kan lämna det här bakom sig.

puss

inget luciafirande

Allt löste sig till sist.
Såklart fanns det nästan ingenting att göra idag när vi kom till jobbet vid 9.
Så det blev bara jobb till klockan 3, sen hann jag ner på stan och köpte 3 julklappar, till Johan, Sofia och Johanna.

Nu ska jag lägga mig och kolla lite på oc tror jag, blev inte mycket sömn inatt då Malin och Towe hade avskedsfest igår. Känns som om alla ska flytta hem nu typ. Trist! Precis när man lär känna folk och märker hur roliga dom är så ska dom hem.
Fast det komme ju nya med. Det är 4 nya killar på jobbet och jag tyckte vekligen jag kände igen en av dom. Men så tänkte jag att det kunde jag ju inte göra, lär ju inte ha sett dom förut. Men jo då, dom är såklart från Växjö visar det sig. hahaha

Nää, ha en bra lördag!


snälla tomten jag vill ha

en akustisk gitarr
och en ledig dag

ska jobba både på lördag och söndag.
den här veckan har verkligen gått snabbt och det har inte varit det minsta jobbigt att jobba, men jag skulle verkligen behöva va ledig på lördag så jag kan köpa julklappar. nu blir det ju inte så då jag ska jobba 9-18 på lördag och 11-21 på söndag. sen rullar nästa vecka på igen. dessutom tror jag nästan jag kommer va tvungen att jobba nästa helg också.
missförstå mig inte nu, jag vill jobba helg och få övertidspengar. det är bara det att jag inte riktigt förstår hur jag ska kunna köpa julklappar någon gång.

iaf så får jag sluta halv 4 den 22 så jag kan åka bil med Jannick till göteborg och sova hos Linnéa den natten. sen kommer jag ta tåget vid halv 7 på morgonen den 23 till växjö så jag är hemma nästan hela 23 dec också, istället för att åka tåg 10 timmar den dan. yääää!
känns bra! nu hinner jag träffa både caroline och simon, och stina!

nu ska jag göra mig iordning för min säng.
godnatt

all I want for christmas



love actually

julstämning

Det finns hopp för Norge.
Imorse när jag gick ner till kiwi för att köpa mjölk så såg jag nämligen en skylt utanför konditoriet som ligger vägg i vägg.
Lussekatter 13 kr

Hade helt förlorat hoppet om att hitta det här i Norge, men gud vad gott det var.
Köpte med mig 2 hem och åt en nyss när jag kollade på julkalendern.

XXO

when you try your best but you don´t succeed

Så, nu har man repat upp halsduken, dom 30 cm som jag gjort. Märkte nämligen att den blev lite väl tjock. Det är bara att börja om igen. Lär ju iofs gå lite snabbare nu när det är färre maskor.

Nästa torsdag så är det jag som ska baka till mitt team, har ingen aning om vad det ska bli. Något oavancerat iaf som skitgubbar kanske. Idag hade Geir bakat en underbar chokladkaka som jag fick en sockerkick av och jobbade fort som bara den. Sen hade vi absolut inget att göra i ca 3 timmar så jag ritade av Bodil och några byggde ett slott av lådor. Man fick gå hem om man ville, men utan betalt då, så det var det ingen som gjorde.

Nää, nu måste jag verkligen ta tag i min halsduk så den blir klar någon gång. Är ju 6 minusgrader här nu hela tiden, så den behövs.

Puss

shoppingberoende

huuuah vad jag är sugen på att shoppa upp lönen jag fick i fredags.
det hjälper inte det minsta att jobba till 8 på kvällarna då affärerna är stängda så länge internet finns.
dessutom verkar det som om jag har börjat gilla norskt mode.





Susann Knit Sweater 749SEK, Moods Of Norway - Nelly.com


GE MIG!

nää, nu måste jag sova

tantvarning

Mmm, sitter och dricker varm choklad och stickar. Det här ska verkligen bli min nya hobby.
Kommer nog bli en riktigt bra tant en vacker dag!

Känns skönt att måndagen redan är avklarad och veckan är påbörjad.
Längtar tills helgen då jag ska ner och leta och förhoppningsvis köpa julklappar.
Måste bara komma på vad alla ska få för något.
Svårare och svårare för varje år vad man ska ge till alla som inte önskar sig något.
Det var lättare då man va yngre och man kunde köpa pennvässare och dylikt, eller vad säger du linus. ;)

Neej, nu ska jag in i andra kollektivet och hämta bodil så vi kan kolla på greys!

Puss och godnatt!


+ en bild som inte har nåt med saken att göra


shaker, fidde, ida och lisa! Norgepeople!


tack bodil

det börjar arta sig.
min halsduk börja ta form.
det här kommer nog bli bra faktikst.

vit och blå ska den bli...mmm!


Sticka

Nu har jag glidit ner till stan och köpt garn och stickor (som heter pinnar på norska).
Det är 4 plusgrader ute och ännu halare.
Nu ska jag glida bort till bussen och när jag kommer hem ska jag börja med min halsduk.

söndagsmys

Nu har jag varit ute och gått ett tag.
Det var jättekallt och skönt ute, men helt galet halt.
Antingen fick man gå sådär små trippiga steg, eller helt enkelt glida fram.
Töade här i fredags och sen blev det så himla kallt igen så det är nästan enbart is på gatorna.

Imorgon ska jag lära mig sticka!
Träffade Cynthia igår och hon började sticka i förra veckan med hjälp av you tube, där dom gick igenom allt steg för steg.
Hon ska sticka ett pannband till mig lovade hon.
Men imorgon ska jag ner på stan en snabbis innan jobbet och köpa eget garn och stickor.
Tror jag ska börja med en halsduk för det har jag glömt ta med mig hit och det börjar bli väldigt kallt med bara min tunna sjal.

Nu ska jag kolla på greys eller oc och dricka varm choklad.

Mysig andra advent!

Sovmorgon!

Mmm, nu har jag nästan precis vaknat. har precis kollat på julkalendern och ätit mackor med rödbetssallad på (när började jag gilla det egentligen?). Är så himla sugen på lussekatter, varför finns inte det här i norge?!
Men idag ska det bakas, så snart är det fixat.

För övrigt så har jag och Bodil fått varsitt team på jobbet. Jag hamnade i Öystens team och då är det tydligen så att på möterna två gånger i veckan så fikar man. Och det är så att man tar med sig fika en gång var, så jag kommer va tvungen att baka. Buhuuu!! Så himla jobbigt! Dessutom missar jag alltid våra möten bara för att det inte ä'r någon som säger till mig och pc-avdelning som mitt team tillhör är jag aldrig i närheten av. Så när jag väl får mina bullar och allt var det är så är mötet slut och jag får gå runt på lagret med fika. Nää, har ingen aning om vad jag ska baka...man kanske får köpa nåt ändå.

Vinter!

Gårdagskvällen spenderades hos szymon och idag när jag gick hem vid 12-tiden så var det julmarknad här i Sandfjord. Supermysigt! Julmusik (iofs norsk), häst och vagn, massa stånd och supermycket folk överallt.
Dessutom är det ju en massa snö här just nu och det är så fint med all belysning och pynt i hela staden.

Ikväll ska vi kolla på Sunes Jul och imorgon blir det stora julbaket. Snart ska vi åka med Jannick och handla julmat och bakgrejer och sånt. Att det inte alltid kan va helg!

puss


ÄNTLIGEN HELG!

Den här veckan gick jättefort enda tills fredagen kom. Alla slutade vid 4 utom jag och Bodil som fick knata vidare till 8. Känns som jag var där en hel vecka fast det bara var en dag.
Fick iaf skjuts med Atle och Kim hem, så vi hann in på Kiwi och handla popcorn innan det stängde.

I helgen blir det julbak bland annat här i kollektivet. Jag borde dessutom gå ner och köpa julklappar imorgon.

Nää, nu ska jag gå ut och va lite social när dom andra dricker, den här helgen ska däremot va vit för mig. Skönt!

 

Enjoy!



XXO

Haaaalt!

Idag hände det en så kul sak efter jobbet.
jag och bodil stod och väntade på bussen i all snö.
då började bodil skrapa ihop en snöhög vid sina fötter som hon tänkte sparka på mig.
när jag såg det tänkte jag att jag skulle sparka på henne först, tyvärr hade jag ju ingen ihopskrapad snöhög.
så jag tog sats och sparkade mot marken ändå.
och jag halkade
och jag föll
rakt bak med ena benet rakt ut.

Hahaha!

Sen skrattade jag och Bodil så mkt att jag inte kunde resa mig upp.

Och killen vid busshållsplatsen försökte hålla sig för skratt! 


Snöbollskrig!

Första december och den första rikitga snön faller i Sandefjord!
Har precis kollat på första avsnittet av julkalendern, så nu ska jag göra mig iordning till jobbet.
Det här blir nog en bra dag!

Första advent!

Helgen är slut, men det är nästan okej bara för att den har varit så bra och för att det är december månad och julkalendern börjar imån (idag).
Jag har en massa grejer jag måste fixa den här veckan. Saker som har stått på min to do-lista i flera veckor nu. Som att boka färjan hem i jul tex.

En bra sak som har hänt här i Sandefjord är att det har öppnat en söndagsöppen mataffär. En Kiwiaffär, väldigt liten och trång. Men bra ifall man är godissugen, men mindre sugen på att lägga ut 40 spänn på en chokladkaka som det kostar på alla mackar häromkring.
Wohoooo!

Nää, nu ska jag lägga mig och läsa ett tag, läser ny bok nu: Mina hemligheter av Sopie Kinsella
Godnatt!


RSS 2.0