julpyntat










jag vill titta på wildkids

Det här var dagen då jag skulle ta tag i mitt cv och personliga brev.
Det gick inget bra!
Började med att jag sköt upp det hela dagen med att se en massa filmer och Gossip Girlavsnitt hela tiden. Vid åttatiden när jag väl började skriva på det så var det en massa som distraherade. Jag kom på att jag var tvungen att göra det och det, kolla upp ditt och datt, såklart. Nu är jag nästan klar iaf, tog ju bara sisådär en tre timmar. Det här är nog något av det jobbigaste jag vet att göra. Skriva ansökningar till jobb som ingen vill ha, men som alla kommer söka eftersom dom behöver jobb. Motivera varför jag skulle vara så mycket bättre än en massa andra personer, för ett jobb som vem som helst skulle kunna klara av.
När ska jag få skriva en ansökan till ett jobb jag verkligen vill ha, något som jag brinner för?
Har tittat lite på utbildningar nu faktikst, och hittat en i stockholmsområdet som jag vill söka till. Kanske en på gotland också. Så om inte allför länge kanske?


panduroshoppat



ligger snart ett paket hemma och väntar på mig, vill hem och pyssla


sova i hundra år tack


Har varit en segdegkväll, efter en vecka med en massa övertid. Gossip girl-avsnitt i massor, perfekt fredag med andra ord.


stopp!!

På en dag är jag nu officiellt ett år äldre, vill verkligen inte bli äldre.
Dagen har förutom att jag blivit äldre varit fin! Blivit grattad av de flesta, fått lite presenter trots allt och sett New moon på bio som var så bra. Första filmen är ju inte speciellt bra, men den här var faktikst mycket bättre. Visst, böckerna är fortfarande bättre, fast det är ju alltid härligt att se Robert på en fet skärm. 
Kändes dock ganska pinsamt stundtals under bion när det flesta i publiken är tjejer i 14-15årsåldern som fnissar varje gång Jacob tar av sig tröjan, eller Edward och Bella kysser varandra. 

pusshej

två

Jag har ungefär noll bloggfantasi och inspiration just nu. Jag skyller det hela på Norge! 
En bra sak här är dock att antingen så har jag och Bee halv skatt nu i november, eller så ska vi slippa skatta helt och hållet, vilket verkar för bra för att vara sant så jag väntar lite med att tro på det. Jobbat övertid har vi gjort idag iaf. Fast vårt datasystem på jobbet var nere mestadels av tiden, så jobbet gick idag ut på att städa, äta clementiner och prata. Lättförtjänta pengar kallar jag det.

Nu borde jag verkligen sova. Fast iställtet ska jag läsa i min bok, som handlar om schizofreni. Spännande!


trettioen

Nu har jag precis skrivit klart min önskelista/julklappslista. Upptäckte att det visst var ganska många saker som jag vill ha, och en del saker jag faktiskt verkligen behöver. Som en lägenhet i Stockholm.
Idag ska vi flytta vidare mellan våra Norgevänner som är gulliga och låter oss bo hos dom. Så nu ska vi äntligen bo inne i Sandefjord, ska bli skönt. Hur vi nu ska ta oss dit med alla våra väskor är dock ett mysterium.

ellandagranne



längtar tills den 23 december då jag kommer vara i sverige igen


# # #

Imorgon är det äntligen fredag. Den här jobbveckan har varit så himla jobbig, fast vi inte ens jobbade i måndags. Har ont under mina fötter eftersom jag inte är van vid att stå upp hela dagarna. Sen är jag så fruktansvärt trött när jag kommer hem också, var ett tag sen jag gick upp vid halv sju på morgonarna.
Jag märker verkligen att jag inte har jobbat något på två och en halv månader, det är så drygt nu i början. Fast man kommer nog snart in i det.
Imorgon ska vi till något "lekland" med en massa kompisar och okänningar. Ska fira Stinas födelsedag och Parrys med tror jag det var. Tycker allt vi kan fira min och Bodils lite med, jag fyller ju år om bara sex dagar faktiskt.
Egentligen kanske det inte är något att fira. Jag och Bodil funderade faktiskt på i USA ifall vi skulle kunna lura alla att vi fyller tjugoett i år (igen), men det verkar tyvärr inte fungera. Vilken koll alla har. Fast idag frågade Fredrik på jobbet ifall Bodil hade gått ut gymnasiet. Haha, det tyckte jag var kul!

xxo

jag vill ha snöö

Efter en släkthelg i Göteborg/Bohuslän som var härlig så tog jag och Bodil tåget till Norge. Här i Sandefjord har knappt nåt hänt sen vi åkte. Ganska deprimerande, fast det var kul att träffa Emma och Stina.
Idag har vi iaf börjat jobba på Komplett igen, skönt att ha något att göra och att tjäna pengar igen.

puss

lalala

Mamma och jag har precis varit och sett Flickan på bio. Har kommit till Växjö nu, bara två månader efter resten av Sverige. Det var iaf bara jag och mamma och sen en familj på fyra stycken framför oss som ville se den. Jag hann därför tänka "ååh, vad skönt. Inte en massa som kommer störa under bion". Det skulle jag aldrig tänkt, fyra stycken kan tydligen störa alldeles lagom helt själva.
Vad är egentligen grejen med att gå på bio ifall man ändå bara vill sitta och prata genom hela filmen? Blir så himla irriterad på sånt. Sen så blir jag så irriterad på mig själv också. För att jag inte säger till. Gah!




ge mig!

När jag och Linnéa var femton år så pratade vi lite om paketkalendrar. Ingen av oss hade haft en sån när vi var barn så vi bestämde oss för att göra varsin paketkalender till varandra med 24 paket. Detta blev en tradition som höll i sig i säkert 4-5 år iaf.
När vi slutat skolan och flyttade åt varsitt håll så blev det inte av längre, men jag saknar den.

Så nu när jag skulle kolla min mail så upptckte jag att jag fått ett mail från body shop. I det så stod det att man kan köpa en paketkalender ifrån dom med 24 inslagna paket. Finns tre stycken olika att välja på i tre prisklasser.
Underbar idé!
http://www.thebodyshop.se/web/Sortiment_3.aspx?CIRC_R_ID=3b61c7e8-0e2f-4fb5-97ff-34892abf0e73


Kom snö!

Jag har varit helt fylld av julkänsla hela kvällen. Har lyssnat på bodils christmasspotifylista och suktat efter glögg. Imorgon ska jag baka chokladtryffel och pyssla med lite olika saker, tex sy en jeansväst. Är jättesugen på att slå in massa fina paket, fast jag har ju inget att slå in. När pappa sen slutat jobbet så ska vi åka till huseby julmarknad.

jag fyller faktiskt snart år

  


 
Jimmy Choo for H&M


stress och tandläkare

Imorse skulle jag stiga upp vid åtta, det gjorde jag inte. Därför blev det en väldigt stressig morgon, och alltid när det blir det så försöker jag såklart skynda mig så mycket som möjligt. Det vill säga göra tre saker samtidigt och allt i überfart. Därför så skakade jag tex juicepaketet när det var öppet. BRA! Ännu mera stress för att hinna torka upp allt plus att det såklart kom på mina kläder.

Hos tandläkaren gick det bra. Hade inga hål! Wohoo!
Han frågade mig ifall jag verkligen hade så långt hår sist jag var där, jag bara skrattade för nu är det så mycket kortare än vad det brukar vara. Sen blev jag lite nostalgisk och ledsen när jag tänkte på mitt långa hår jag en gång hade. Klippte det två gånger i USA på en månad. Nödvändigt? Nej!


Roma

borrljud i hjärnan

Pappa har gjort så att jag måste gå till tandläkaren imorgon. Jag som trodde jag hade kommit undan från den skräckupplevelsen i år genom att åka iväg då jag egentligen skulle gå.
På grund av detta har jag därför fått enorma smärtor i min mun den här helgen och det känns som att jag har ungefär 30 hål i tänderna. I natt drömde jag till och med om att jag hade ett jättestort hål i en tand och det gjorde så himla ont.

Knapra knapra knapra flourtabletter
(som att det ens skulle hjälpa dagen innan)


så var det slut

Hemma igen, och helt plötsligt känns det inte alls som att jag varit iväg i en månad. Känns faktiskt inte ens som att jag någonsin åkte.

USA var iaf både bra och dåligt. New York blev tyvärr en väldig besvikelse, hade verkligen förväntat mig mer av den staden. Berodde iofs mycket på att vårt boende där var under all kritik, att pengarna började ta slut mot slutet och att det var så fruktansvärt kallt ibland.
Fast det fanns vissa ljuspunkter. Musikaler i massor, fina parker där höst verkligen är färgglada löv i massor, MoMAmuseet och så att vi fick fem dagars hotell helt gratis.
San Francisco var helt klart favoriten. När jag blir rik igen om sisådär trehundra år så ska jag åka dit igen. Då ska jag för all del inte glömma bort att åka ut på Alcatrazturen, att inte åka ut dit var den absolut största missen vi gjorde under hela resan.
Ifall ni någon gång åker till SF så får ni inte missa att äta på Lories Diner, ät spenat och riccottalasagnen. Godaste lasagnen jag någonsin ätit.
Los Angeles var ganska mycket som man trodde. Branta backar, otrolig fattigdom blandat med lyxlyxlyx. Inga kändisar så långt ögat nådde, långa avstånd till det mesta med ganska fint då och då ändå.

När jag känner mig mer utvilad än vad jag gör just nu och har ork så ska det väl komma upp lite bilder också. Finns några uppe på resedagboken nu men annars kommer nog de flesta på fb och kanske någon här.

Puss

RSS 2.0