the perfect day

Det finns dagar då jag avskyr att bo på landet, det här har absolut varit en av dessa dagar. Bilen la av när mamma och jag körde hem från stan. Så vid kyrkan då det är 5 kilometer hem så ville den inte köra längre. Fanns inte så mycket annat val än att traska hem i 11 minusgrader med för kalla kläder. Yey!

Nu ska jag packa ihop nyårskläder och annat och ta tåget till Malmö. Kvällen ska spenderas med Sara och Marie och det obligatoriska hemmakvällgodiset, sen imorgon blir det nyår med Sara.


en bild från övningen till släktkonserten vi hade på morfars 80årsfest nu i söndags.


julaftonspics
outfit
mami och jag på julbordet
den obligatoriska tomten

xxo


###När man inte har skrivit på länge vet man inte riktigt var man ska börja. Har firat jul med massa släkt dom senaste dagarna och varit ganska upptagen.
Idag hade jag tänkt göra både det ena och det andra, men orkade inte med något. Har legat utslagen i min säng och kollat på film, gosat med Disa och ätit julgodis.

Hände en kul sak hos farmor och farfar på juldagen. 
Vi satt och åt lite fika och jag tog en hembakad polkagris. Den var väldigt seg sådär som de är ibland, och vips så hade den fastnat på min tungpiercing. Så den satt där på tungan och jag försökte bita loss den men det resulterade bara i att den fastnade i tänderna också. Så där satt jag med släkten runt bordet och försökte svara på frågor samtidigt som jag försökte får loss tungan från tänderna och polkagrisen.
Det gick inte! Fick springa till toan och dra loss allt med händerna.

get on the bus


längtar så fasligt tills imorgon då jag och Bee åker härifrån och ska träffa Linnéa och äta massa veganmat.


efterlängtat

Gaah, det är lika kul varje gång man skrivit ett långt inlägg som försvinner.

Nu är det bara två dagar kvar här i Norgeland. Känns som alldeles nyss som jag och Bodil precis kommit hit och satt med hennes kalender och räknade ut hur många dar vi hade kvar. Något på trettio var det minns jag, och vad jag längtade då tills det bara skulle vara en, två kvar. Nu är det så.
Det ska bli så skönt, skönt, skönt att komma hem och slippa flytta runt, sova på luftmadrasser och äta sallad och knäckebröd var evinnerliga dag.

Helgen blev mer jobb än det var tänkt, sjuttio timmars arbetsvecka blev det allt. Fast på lördagen hann vi iaf ner på stan för att äta efterlängtad kinamat, kändes lyxigt, och köpa några julklappar till oss själva.


veganpaj och ekologisk öl förra lördagen, mys hos linnéa innan glöggfesten.


reflections are protection

Ikväll fick jag sluta redan vid klockan sju, så himla skönt att komma hem lite tidigare än vanligt, fast tolv timmar var det såklart ändå. Ibland förstår jag inte att min kropp orkar jobba så himlans mycket. Jag räknade precis ut med lite snabb huvudräkning att jag kommer att ha jobbat över sextio timmar den här veckan. Det är ganska mycket!
Kvällen har spenderats med min dator, har försökt ta igen all förlorad datatid. Bloggar, mail, räkningar...mycket på en gång nu. Försökte dessutom se SVTs lucia som var från Växjö i år. Estetiska programmet och musiktilläggets kör, som jag gick i. Så himla fint var det! Fast jag hann bara se till staffanslåten, sen blev det segt så jag gav upp.

Nu ska jag springa ner och kolla min mobil, håller på att boka en kul sak med Linnéa i januari. Pepp!


jobbajobbajobba

Imorgon ska jag och Bodil flytta till Björn igen. Därför hade vi med oss lite väskor idag på jobbet så vi skulle slippa ta med allt på en gång. När Björn då slutat så skulle vi gå med honom ut till hans bil för att lägga in väskorna. Vad är det då om inte personalkoll (dom kollar igenom ens väskor och scannar en med en sån där bipgrej för att se så man inte tagit med sig något ut från lagret). Lägligt när man har två stora väskor var med massa elektroniska prylar i. Givetvis inte stulan, men åååh. Det var bara att packa upp hela väskorna med underkläder och annat roligt, och visa lite kort på kamerorna och så för att bevisa att vi ägde våra saker.  

pulvermos och sallad tror norrmännen jag kan leva på

Har varit lite frånvarande här på bloggen. En massa övertid på jobbet, så jag jobbar tolvtimmarsdagar nu alltid, och sen blev det en spontan resa till göteborg i helgen eftersom Ralf ändå skulle köra.
Helgen var hur bra som helst. Bodde hos Linnéa, var på glöggfest, gick på loppis och åt en massa god vegansk mat. Göteborgs veganmatutbud är ju hur bra som helst, något som Norge borde ta efter.
Längar nu en massa tills nästa tisdag, som är om bara en vecka, då vi ska åka härifrån (förhoppningsvis för gott) och sova hos Linnéa igen över natten. Då blir det äntligen god mat igen!

IBRACADABRA

Är i Göteborg, och det här är det jag dansar till.


lördagkväll


lottie och stinis va snygga


jag drack öl


några sov


och bodil såg ut som hon brukar


still alive

Igår höll jag på att fastna med håret i ett snurrande band på jobbet. Då kom jag och tänka på alla nära dödenupplevelser jag haft på jobbet, eller mina två.

Den första handlade just om ett sånt snurrande band. Ett band man lägger på lådor så dom seglar iväg dit dom ska. Eller i detta fallet var det ett band som bara seglar runt runt med tomma lådor. Jag satt iaf på en bänk på jobbet och böjde huvudet en bit bakåt. Lagom långt för att mitt utsläppta hår skulle fastna i bandet. Jag kände hur det drog till i håret och hann tänka en miljon saker under en sekund. Som att "nu ryker mitt hår", "fan vad ont det här kommer göra" och "gud vad ful jag kommer vara som skallig". Sen fick jag loss håret, men miste en liten bit. 
Ja, det kanske inte var en riktig nära dödenupplevelse, men en snart mister du håretupplevelse var det åtminstone.

Den andra gången var bara här om veckan. Då det precis hade blivit kallt här i Norge och lite isigt ute. 
Jag och Bodil skulle tömma vår stora vagn med sopor, så vi gick till containern där man kan tömma ut den. Jag satte på själva ihoptryckningsmojängen, så att det åker som en ihoppressningsgrej i containern som trycker ihop soporna så det får plats en massa mer.
När Bodil hade vevat klart på "vända-vagnengrejen" så vår vagn hängde över containern så ville inte allt skräp åka ur den, så jag klättrade fram på sidan för att peta med en kvast. Då hände det! Jag halkade på kanten, och hann också då hann tusen tankar flyga runt i huvudet, som "nu kommer jag bli platt". Sen fick jag tag i kanten, och kravlade mig snabbt upp på golvet igen.
Ingen död den gången heller, men jag har fortfarande stora gröngula blåmärken på benet.gamlingmärkning

I Norge får man köpa sprit när man är tjugo, men öl får man köpa redan när man är arton. Så när man går ut på ställen som det är artonårsgräns på så ritar vakterna ett kryss på händerna på alla under tjugo år, så kan bartendern se att man bara får beställa öl, ja ni fattar.
Igår då när vi skulle gå ut och jag visat mitt leg så sa vakten att jag skulle sträcka fram min hand. Jag tänkte att jag skulle få en stämpel eller så, men då ritar han dit ett stort kryss på min hand. Bodil som stod bakom bara, "men hon är ju inte under tjugo". Så vakten kollade på mitt leg igen och märkte att jag visst var en gamling. Han försökte kladda över mitt kryss, så hela kvällen fick jag gå runt med ett kinatecken på handen.


 


igår

kökspics


pspsps


jag ska bli grym på photoshop


Jag fatta allt och ingenting

Inatt snöade det här i Sandefjord. Därför skuttade jag och Bodil till bussen imorse, trots att klockan bara var sju. Det har nog aldrig hänt förut. Jag höll på att trilla som vanligt också, på en sån där hal isfläck som gömt sig under snön. Så därför väckte jag hela grannskapet med ett vrål! Varsegod och godmorgon!

Nu behöver jag bli pepp inför kvällen, ska nämligen bli fest här där vi bor. Jag är så trött, och godissugen. Musik maestro! 

hejaheja

glitterglitter


Skriv på protestlista, förbjud pälsdjursfarmningen i Sverige!

"I Sverige är det tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Den svenska djurskyddslagstiftningen ska nu uppdateras, men pälsfarmningen är inte en av de frågor som utryckligen ska ses över. Sverige halkar efter när flera länder inför förbud mot pälsdjursuppfödning. Djurens rätt tycker att detta är skandal och vi tänker göra pälsfarmningen till en valfråga 2010. Hjälp oss att påverka!" djurens rätt

Om ni tycker som jag att det är helt galet sjukt att minkar varje år gasas ihjäl för deras pälsars skull, så gör som jag och skriv på protestlista här.

trodde det skulle bli lussekatter idag

Jag har varit sådär duktig idag. Det handlar inte om att ha jobbat övertid den här gången, utan jag har gjort en massa andra bra saker.
Till exempel har jag ringt min norska bank och beställt en ny internetdosa eftersom min tydligen är sönder. Hoppas den kommer snabbt snabbt. Sen har jag fixat en tjugotre låtar lång spellista med en massa ny bra musik, den kommer jag vilja gå runt och lyssna på hela dagen imorgon. Helst utan att jobba!

Funderar just nu på ifall det verkligen är värt att skänka pengar till en massa föreningar, när man själv inte har några stålar kvar sen. Pasta forever, verkar mitt liv ha döpts om till. Fast faktiskt så är det så himla värt att skänka ändå, vad gör det att jag äter pasta en vecka till. Jag kommer ju i alla fall inte köpa något dumt nu när jag endast har sexton kronor kvar på mitt kort. Det är ju faktiskt bra!

RSS 2.0