varför??

Att sitta på läktaren hela tiden under en friidrottstävling är något som jag inte riktigt är van vid, och jag märkte snabbt vad jag störde mig på med det.

För det första, det här med att klappa fram längdhoppare eller höjdhoppare eller vem det nu är. Varför kan ingen hålla takten, trots att friidrottaren i fråga klappar in publiken i perfekt takt så ökar publiken snabbt takten trots att friidrottaren fortfarande står still. Så får han/hon göra om samma sak igen, sakta ner takten.
Grejen med att klappa fram någon är ju att takten ska öka ner han/hon börjar springa, snabbare snabbare tills avtrampet. Åååh, lär er!

För det andra. Vem betalar en massa pengar för att se finnkampen live utan att kunna ett skvatt om friidrott. Satt en tant brevid mig som när Wissman skulle springa sitt 400meterslopp ställde frågan till mannen brevid:
- Ska han springa ett helt varv nu?
Mannen svarar då ja, såklart, varpå tanten frågar:
- Så ett halvt varv är 100 meter då.
NEEEEJ! svarar mannen. Ett halvt varv är 200meter.
Kvinnan pekar på upploppet och säger:
- Men jag menar ju ett sånt här halvt varv, den här biten.

ÅÅÅÅh, åk hem och läs på lite.


hemflyttningshelgen

Igårkväll när jag gick och la mig i johans? gamla rum så tänkte jag att jag nog inte behövde ställa någon klocka. Jag var ju ändå inte speciellt trött och klockan var ju faktiskt bara ett, tror jag somnade på 3 röda.
Vaknade idag och kollade på klockan, nästan två, woooh.
Hade egentligen tänkt åka in vid tolvtiden till stan och hämtat ut mitt pass, tänkte att polisen säkert skulle stänga tidigt. Fast nu har jag kollat upp det och dom har öppet till sju idag, så det hinns absolut med.
Har precis ätit upp min kinamat från igår och fått en tid till Sixten på djursjukhuset imorgon vid ett. Det märks att han har saknat mig, han följer mig vart jag en går och vill hela tiden ligga i min famn. Dock så har fortfarande inte Disa kommit hem...

I helgen så flyttade jag ju då hem. Pappa och jag tog sjufärjan på lördagsmorgonen, åt lite frukostbuffe tills kapten sa i högtalarna att det blåste rejält ute på havet. Pappa gick ut på däck som den lilla åksjukingen han är. Jag försökte ta mig till taxfreen där flaskor åkte i golvet med jämna mellandrum tills dom stängde den för att det gungade för mycket.
Gick upp och satte mig i ett av stolrummen och somnade, vaknade av att en liten tjej försökte klättra upp i mitt knä.
Vid halv tion var vi framme i Sverige och åkte av båten och for till munkedal för att hälsa på mina kusiner där. Mitt nya lilla tillskott Elmer, och hans stolta storasystrar Emma och Ellen.
Elmer sov nästan hela tiden, höll honom ett litet tag, att man kan vara så liten.
Sen gick jag och Emma och Ellen upp och lekte disco på deras rum istället.

Vid fyrartiden så var vi framme i Göteborg, jag och pappa. Vi gick direkt till Ullevi och intog våra platser på huvudläktaren. Tittade på min älskling Anno i tresteget och lite andra friidrottare från Växjö och övriga Sverige (och finland).
På söndagen så började jag dagen med att gå på stan med Anno och leta klänning till henne. Finnkampsgänget skulle ha bankett på kvällen med kostymkrav.
Vid halv tre började tävlingarna igen, och jag såg Linda ta andraplatsen i längden. Sen avr det spännande spännande, och tillslut så vann Sverige hela skiten. Både ungdomslagen och både herrarna och damerna. Mäktigt segervarv för Sverige.



bebis <3

Så, nu är jag hemma.

Imorgon ska jag banne mig ha en tid till Sixten på djursjukhuset.
Ibland tror jag att det bara är när det gäller djur som kan få mig att börja gråta.

Ni får stå ut utan uppdaterning ett tag till, för jag kan inte skriva när jag är såhär orolig.


en snickers?

Lalalaaa, idag vill jag bara sjunga! Sista dagen på Komplett, før nu åtminstonde.
Børjade packa ner rummet igår och har redan fyllt alla mina væskor, med æn så længe ær det bara klæderna som fått plats. Kommer få packa ner resten i påsar, jobbigt.

Imorgon natt kommer min papi før att packa in mina saker och ta sig en snabb blund på vårt golv innan vi tar morgonfærjan till Sverige.
Ska først och hælsa på min nya lilla kusse Elmer, sen ska vi vidare till Gbg och finnkampen dær min Favoritfriidrottare Anno tævlar i tresteg och Linda ska hoppa længd. Ska bli så kul att træffa dom igen.

Puss på er!

vårt internet funkar fortfarande inte

Det hær ær vad jag lyssnar sønder på jobbet.

songs of today

Forever young

Vårt internet har börjat fucka igen, så nu sitter jag och Bodil hos Emma och Stina och snyltar på deras.
Annars så hade vi en lyckad 80'sfest igår. Många härliga 80talsoutfits, och en rolig stripp/ballongdans av Johan som kvällens höjdpunkt.

Får se när vi hörs igen, och bilder kommer så småningom.
Vill ni se lite härliga pics från festen så ta er en kik här!

pain

Aldrig förut har det tagit mig en halvtimme att äta en tallrik med stuvade makaroner. Inte var det värt det heller. Efter att ha ätit en yoggi på jobbet med mosad banan i så kände jag att jag ville tugga. Tänkte att det nog inte skulle vara så himlans svårt att äta vanlig mat ändå, eller göra speciellt ont eftersom jag tagit några painkillers.
Så fel man kan ha!

Nej, ljummen soppa och yoggi blir det imon igen. Eller kanske glass.

here we go!



Nypiercade är vi. Tungan kändes nästan inte alls under piercandet, men nu börjar det ömma. Lite sluddrigt har jag börjat prata med. Imorgon, och så länge det gör ont så ska jag gå på yoggidiet. Smarrigt, eller inte.

Idag på jobbet så försvann alla helt plötsligt. Det var bara jag och Bodil som jobbade och slet. Sen såg vi Mats gå förbi med en bit tårta, och sen Öystein med. Då började vi ana ugglor i mossen.
Tydligen så var det chefens födelsedag idag (det måste jag skriva upp i min kalender), så alla hade varit ute och sjungt för honom och ätit tårta. Alla utom jag och Bodil.
Vi frågade Öystein varför ingen sa till oss, svaret på den frågan var att några var tvungen att hålla lagret igång, dessa några var tydligen vi. Dessutom sa han att vi inte kunde den norska födelsedagslåten. Pyttsan!
Vi sprang i alla fall upp till kantinan och tog tårta vi med, jag tog en bit i ren protest fast jag inte ens gillar det. Inte gott den här gången heller.
Tror ändå jag fick en sockerkick och blev knäpp av den där tårtan, för på lunchen när jag satte mig ner vi matbordet, så höll jag både en kniv och en gaffel i båda händerna. Haha!

Imorgon blir det sked

pierca

NU GÄLLER DET!

mitt namn minus a + s

Under hela min norgetid så har jag aldrig gjort ett så bra köp som det jag gjorde idag. En majskolv, ja jag hittade en färsk majskolv och blev eld och lågor. Rättare sagt så var det Bodil som hittade dom på härliga svenska ica.
Det var något av det godaste jag ätit på länge, har ju letat så fasligt länge efter denna favorit här i Norge, men bara hittat äckliga inlagda kolvar.
Sen borde jag kanske inte nämna att jag gjorde några andra bra köp också, såklart inget i klass med majs, men en kofta och en tröja kan händas att det slank med.

Fler tågbiljetter är bokade också, första helgen i september när jag precis kommit hem, då ska jag ta tåget till malmö och min älskade Sigge. Min höst kommer vara så himla bra. Den bästa någonsin förhoppningsvis.

imorgon!

nu vill jag se skins

Det har gått två dagar på den här veckan och jag har redan hunnit jobba tjugofyra timmar. Jag gillar övertid!
Det är särskilt bra när man hela tiden gör saker som kostar pengar. Som t.ex bokar tid för att pierca sig, mamma mia. För på torsdag åker jag, Bodil och Emma, som båda också ska pierca sig, till Larvik för att få det gjort.
Spännande!


söndagspräståsenutflykt








två veckor

För att undvika dyra bussbiljetter och istället samåka så ska jag och Bodil åka med öystein och dricka kaffe hos Frode imorgon en halvtimme innan jobb. Alltså klockan halv sju på morgonen. Jag känner att jag kommer vara som en zombie, tills jag blir hög på koffein iaf.

Idag har det varit en helt perfekt söndag.
Gick upp klockan sex för att följa al till färjan. Gick hem och la mig igen, bodil det knäppot däremot har varit uppe sen dess, och sov tills klockan blev tolv.
När vi duschat och haft oss tog vi våra fina kameror och gick upp på berget för att kika på utsikten. Var himla fint som vanligt och jag tog en hel del kort som jag är nöjd med.
Framåt kvällen tog vi bussen till Stokke och Björn där det blev tittande på Liverpoolmatch, film och sen världsrekord! på 100 meter herrar av Bolt, 9.58. WOW!
Nu är vi ganska nyss hemkomna, och eftersom jag ska upp om 6 timmar så ska jag nog gå och lägga mig nu.

nattinatti
pyjamaspyjamas

pics










hänger dina öron ner, kan du ta dom och vifta med?

Sangria i stora lass blev det igår, och lite old sportsman på det.
Himla massa snygga kort tog vi också med min braiga nya kamera, dom kommer upp när jag hunnit lägga in dom.
Idag hade vi egentligen tänkt klättrat upp på präståsen och visa den fina utsikten för Al, men regnet öser ner så istället tar vi på oss stövlarna och ska köpa kinamat och massa annat gott så vi kan ha filmkväll.

Bästa citatet av Al igår: "Han kallades nåt, men det har jag glömt".

spansk afton

Nu är det bara en timma kvar tills färjan med Al på kommer till Sandefjord hamn. Då ska vi vara där och hämta henne.
Känns som att det här kommer bli en superbra helg, den näst sista här i norgeland.
Eftersom jag och Bodil båda vann rödvin igår så ska vi idag dricka sangria. Hittade precis ett bra recept:

2 stora apelsiner (tvättade), den ena skivade och den andra pressade
1 stor citron (tvättade), skivade
3/4 dl strösocker
4 cl konjak el brandy
1 flaska rödvin (75 cl), fruktigt och medelfylligt, kallt
33 cl mineralvatten


1. Tar apelsin och citron skivor i en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst (ca en minut). Rör ner juicen från den pressade apelsinen, konjak/brandy och vin, och kyla i kylskåp minst två och upp till åtta timmar.

2 Innan servering, tillsätt 8-10 stora isbitar och rör om väl.

mmm!

drink up

I sverige ska man tydligen fira dom vänsterhänta idag, eftersom det är som vänsterhäntas dag. Fast i Norge är det en så mycket härligare dag att fira, nämligen den stora lasagnespisedagen (spisa=äta).
Därför står nu en lasagne i ugnen som jag och Bodil precis gjort.

Det här är dock inte det bästa med idag, utan idag så är det för det första helg för mig och Bodil eftersom vi jobbat sen vecka. Innan helg så har vi alltid vinlotteriet på vårt jobb, vilket varken jag eller Bodil brukar vara med på.
Jag har vart med två gånger dock, första gången ingen vinst, andra gången vann jag en flaska efter lite mygel.
Idag då så var både jag och Bodil med och jag satt och höll tummarna som tusan.
Första lappen: MAJA!
Skrek högt av lycka och skuttade fram och tog en flaska. Så fick jag dra den andra som skulle vinna, och jag drog såklart: BODIL.

Bra dag!




Bellas lullaby


kanske borde tatuera in spara på armen?

Om två dagar kommer al hit för att hälsa på mig och Bee. Den första kompisen som faktiskt kommer och hälsar på. Cred till dig al!
Fast jag funderar nu på varför hon kommer hit till den här norska lilla tråkstaden, istället för att vi kommer till henne i Göteborg. Det är ju nämligen way out west i helgen, hade jag mer än gärna varit på.
Istället får vi gå upp på ett berg, äta lite dyr mat och dricka några pils och jaa, det var nog det som vi brukar göra här(minus gå upp på berg).
Fast himla tur egentligen att jag inte ska till göteborg, inget mera slösa här inte. NEJ!

Fast jag hittade ju en fin kofta på Gina, och sen var det den där tröjan till 80-talsfesten också. För att inte tala om en allting jag behöver från komplett...

hurry up tupp

Har hunnit med en massa bra fast klockan bara är halv elva.
Jag har redan hunnit gå till läkaren, hämtat ut min kamera och hämtat min resväska som är lagad. Dessutom så har det resulterat att jag har gått i ungefär en timma.
Fast att det var döden att kliva upp innan åtta, så känns det nu väldigt värt.

Nu ska jag gå till seven elven för att åka bil till jobbet, i solen.

read my mind

Jag borde få ett pris för att jag skurade golvet på vår toalett idag. Det var något av det äckligaste jag gjort på länge.
För en extra guldstjärna så städade jag köket också.
Efter det var jag värd en kopp chaite och film, himlans vad gott téet var. Kommer nog sluta i ett dyrt beroende känns det som.

godnatt


sol <3

Om jag ändå hade en takterass!
Jag gick upp redan vid elva idag för att hinna med att sola i den starka solen mellan tolv och två. Fick upp Bodil också och vi gick ner mot stan utan något riktigt mål mer än att vi ville ligga och sola någonstans. Ringde Frida för att fråga vart stranden låg som man kunde gå till fots till. Hon visste inte riktigt men sa, varför kommer ni inte hit till min takterass istället.
Efter fem röda var vi där.
Så vi har legat och stekt, gått ner till bryggan och ätit kulglass och strosat runt lite.

Ikväll blir det Party, inflyttningsfest hos Blixt och Fidde mfl i deras hus.

för jag lever idag

Efter att snart ha bott i Sandefjord i ett år och klagat som tusan på att det inte finns bra vegetarisk mat någonstans att köpa så har jag och Bodil idag besökt världens underbaraste affär.
Therese som flyttat in här och också är vegetarian har bott här i en månad kankse och redan hunnit hitta till alla bra ställen. Tur för henne, och för oss.
Affären var helt full av underbara téer, sojamat och quorn i alla dess former. Det fanns supermycket ekologiska produkter och till och med bakverk. Där ska jag hänga tills vi flyttar härifrån.

kanske gråter jag sen

Åh, det känns som jag lever igen. Vårt internet är tillbaka.
Känner mig ungefär som världens största tönt som inte klarar mig utan internet mer än några dagar, fast det finns inte så himla mycket att göra här på vardagskvällarna faktiskt.
Igår hade jag en helvetesdag, idag har jag haft en mycket bra dag.
Igår så hade vi inget internet, ingen el på toan, inget varmvatten. Min kamera hann komma, och den hann gå sönder. Vår skjuts till jobbet gick upp i rök nån vecka.
Idag skickades en ny kamera till mig, varmvatten och elen är fixad. Internet är tillbaka. Bara skjutsen saknas, men jag har ju åkt buss förut.
Trodde först att jag hade tappat en spegel, eller mixtrat med min karma igen. Men nu kanske det bara råkade vara lite oskyldig dagsotur.

Utan internet har jag och Bodil däremot hunnit se en massa pippiavsnitt. Vi har varit och ätit kinamat med emma. Letat efter 80-talskläder till vår hejdåfest med det temat. Jag har varit uppe på präståsen och kollat utsikten och hunnit läsa ut min bok och börja på en ny.
Var nog bra det här ändå.

Imorgon är det fredag och efter det har jag och Bee bara tre arbetsveckor kvar.
Det är soligt och varmt här och förhoppningsvis hinner min kamera komma imorgon så jag har den innan helgen.
 
ja gillare

jag skrattar idag

Tog en paus från min bok och sitter nu här med toning i håret. Ingen mera färg nu, tänkte jag skulle sluta slita sönder mitt hår nämligen.
Det var annars svårt att slita sig från boken. Är ju på sista twilightbboken med bara 30 sidor kvar, och det är spännande vill jag lova.

Efter att ha lyssnat på Christer i P3 idag där det var talangtävling så måste jag bara säga, att ska inte folk förstå snart att det varken är imonerande eller speciellt kul med att kunna sjunga lilla snigel med stängd mun, eller att kunna låta som en gråtande bebis. Vem kan inte det liksom?
Däremot att låta som Karlsson på takets propeller, det kallar jag talang.


spooky

När jag och Bodil hälsade på hennes pappa uppe i Norrland för några år sen så läste Bodil sin läskigaste spökhistoria för mig när vi lagt oss. Älskar riktigt bra spökhistorier.
Nu ikväll så sökte Bodil lite på spökhistorier och läste några för mig. Ingen hög klass direkt.
En av dom handlade om en docka som tänderna växte på varje natt (som att man inte skulle märka att ens docka hade långa huggtänder efter ett tag), till slut så bet den halsen av sin ägare i sömnen. Scary! Eller inte!

När jag var liten så fick jag för mig att om jag inte höll mina armar runt mina favoritgosedjur så skulle nån ond kraft byta ut deras ögon så att dom skulle kunna döda mig. Så därför sov jag varje natt med armarna rakt ut på sidorna, och höll om alla små djuren. Tur att jag bara har Harry Potta nu.


lets go out i am still young

Hade en sjukt rolig partykväll igår.
Jag, Marica och Bodil började festandet hemma hos Stina och Emma. Sen gick vi vidare till den riktiga förfesten hos Jim. Där var toan upptagen av ett fyllo, hähä. Så istället fick alla gå på toa i själva badrummet. En Marica i handfatet och Stina i duschen. Gud vad jag skrattade!
Emma, jag och Bodil gick in på Play som hade sommarfest. Dyrt som tusan och väldigt ovärt då vi dansade i mindre än en halvtimme och sen gick.
Träffade Stina och Marica igen och gick ner till torget där dom har satt upp en superstor beachhandbollsplan.
Emma och Stina började bygga och ha sig i sanden, medan jag gick och letade mat. Gick in på Mix och tänkte köpa mig godissnören eftersom det aldrig finns nån vegmat nånstans, men när jag skulle betala så såg jag att dom sålde bakad potatis. Såklart kunde dom göra en vegetarisk till mig.
När jag ätit upp så gick jag och Bodil hem. När vi väl kom hem ställde jag mig och diskade och fick för mig att jag skulle göra nattmat. Sen kom jag på att jag precis åt, smart. Så vi gick och la oss istället.


    
ems & bee - stina - bee- emma & marica- jim


jag & emma 

    
me - emma & stina



Nu blir det söndagsöppna kiwi - pepsi med is till bee ska handlas

och nu går det bara utför


PARTIE


och om du var vaken

Gick inte speciellt bra att somna inatt. Tror det blev runt femsnåret.
Idag har jag hunnit med att uträtta en massa grejer. Jag har äntligen lämnat in min söndriga resväska så hjulet kan bli bytt. Sen har jag köpt vin på monopolet, Senorita blev det.
Jag och Bodil har dessutom varit på second hand och tittat efter 80-talskläder till vår "hejdåfest" som vi ska ha den tjugoandre. Inga kläder hittades men en bok för en femma blev det istället.

hjärtat i halsgropen

Somnade vid sjutiden ikväll framför Madagaskar och vaknade igen vid elva. Blev lite paff för jag trodde inte jag var så himla sömnig.
Nu har jag och Bee sett den femte sawfilmen. Riktigt obehaglig, var nog konstant rädd/äcklad.
Bee har precis lämnat mig för att borsta tänderna, och jag tror starkt på att hon kommer försöka skrämma mig när hon kommer tillbaka. Huah, bäst att jag är riktigt beredd.
Förstår inte riktigt hur jag ska kunna somna av två anledingar. Den ena är ju att jag sov sisådär 4 timmar nu på kvällskvisten, och det andra är att jag fortfarande bara kan tänka på Jigsaw och blod.

Annars är nu kameran beställd och på väg hem till mig. Tycker lite synd om den hjälpsamma expertkillen som jag inte kommer köpa kameran av nu.
Men billigast går först!


RSS 2.0