spansk afton
Nu är det bara en timma kvar tills färjan med Al på kommer till Sandefjord hamn. Då ska vi vara där och hämta henne.
Känns som att det här kommer bli en superbra helg, den näst sista här i norgeland.
Eftersom jag och Bodil båda vann rödvin igår så ska vi idag dricka sangria. Hittade precis ett bra recept:
2 stora apelsiner (tvättade), den ena skivade och den andra pressade
1 stor citron (tvättade), skivade
3/4 dl strösocker
4 cl konjak el brandy
1 flaska rödvin (75 cl), fruktigt och medelfylligt, kallt
33 cl mineralvatten
1. Tar apelsin och citron skivor i en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst (ca en minut). Rör ner juicen från den pressade apelsinen, konjak/brandy och vin, och kyla i kylskåp minst två och upp till åtta timmar.
2 Innan servering, tillsätt 8-10 stora isbitar och rör om väl.
mmm!
Känns som att det här kommer bli en superbra helg, den näst sista här i norgeland.
Eftersom jag och Bodil båda vann rödvin igår så ska vi idag dricka sangria. Hittade precis ett bra recept:
2 stora apelsiner (tvättade), den ena skivade och den andra pressade
1 stor citron (tvättade), skivade
3/4 dl strösocker
4 cl konjak el brandy
1 flaska rödvin (75 cl), fruktigt och medelfylligt, kallt
33 cl mineralvatten
1. Tar apelsin och citron skivor i en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst (ca en minut). Rör ner juicen från den pressade apelsinen, konjak/brandy och vin, och kyla i kylskåp minst två och upp till åtta timmar.
2 Innan servering, tillsätt 8-10 stora isbitar och rör om väl.
mmm!
Kommentarer
Trackback