Imorgon är det fredag!

Den här veckan har verkligen sniglat sig fram, men ännu en gång så är det fredag imorgon. Då slutar jag redan vid 12 och sen på kvällen blir det jobbfest ute på teleborg. Det är inte mindre än 6 st som slutar på mitt jobb denna veckan, och sånt vill man ju alltid fira. ^^ Dom som slutar vill väl fira iaf.
Nu är det mindre än en månad tills jag slutar och jag har smått ångest över att ingenting med norge är fixat ännu. Känns som om alla ska flytta dit nu, kan inte alla bara ta och stanna hemma i Sverige och inte ta alla jobb och bostäder. Gaaah!

Äntligen så har jag städat lägenheten, skämdes nästan igår när Anno kom och sov här då hon missat bussen hem till Ryd. Men nu är det fint här!

Nä, nu ska jag ta och fixa nåt att äta, mamma kommer ikväll också med majskolvar till mig. Mmm, nåt av det godaste jag vet.



Mat på cypern!

Ny kofta!



Från Shestore!


Äntligen kan jag cykla igen!

Så då har man köpt sig en ny cykel! En vit monark dammodell med lyse med navgenerator, så lyset funkar även på vintern då det är blött och så.
Fördelarna med min nya cykel jämfört med pappas:
> Jag slipper oroa mig för att spräcka mina byxor, eftersom jag inte längre behöver slänga bak benet för att komma på cykeln.
> Handbromsen bromsar direkt och inte tio meter efter man tryckt in den.
> Den har en cykelkorg och en pakethållare där sakerna inte trillar av från.

Och sist men inte minst, man kan ha cykeln upplåst men ändå ta ur cykelnyckeln. Så nu kan jag äntligen ha nyckeln i nyckelknippan igen. Hurra!



<3

Lönedag!

Vad mina pengar kommer att gå åt till den här månaden:

1. Cykel (för försäkringspengar och egna)
2. Löpaskor (för jobbets friskvårdspengar)
3. Tandläkaren (säg att jag inte har några hål eller behöver dra ut några visdomständer)
4. Betala mina skulder
5. Spara!

Jippi! Det känns som om jag inte ens får ut såhär mkt pengar med min skitlön. Är så himla jobbigt att lägga ut pengar för saker som man ska få tillbaka för sen, men inte har råd att lägga ut för egentligen. Som löparskor + cykel. Det kostar ju en del.

Idag har jag varit duktig och äntligen satt in mina viktiga papper i en pärm! Så nu har jag koll på dom iaf, dessutom så lagade jag mat! :O

Nu ska jag sova! Imån blir det till att köpa cykel efter jobbet, och en kalender med, det får jag inte glömma!

Tillbaka i tråk-växjö

Är hemma efter min sthlmsvistelse nu. Växjö känns om möjligt ännu tråkigare än det brukar. Men snart ska man här ifrån iaf.
Weekenden bestod av utekväll, södertälje, shopping och brunch. Mkt häng med mina syskon, sånt är ju alltid trevligt. Ska visa mina inköp sen också.

Åkte buss hem med ju. Himla seg färd med en massa freaks. Först var det några fjortisar som satt framför mig och pratade om sthlm. Den ena frågar den andra:
1 "Alltså, vart brukar ni gå och shoppa i sthlm? För jag hittar typ ingenting!"
Den andra:
2 "Jo, alltså det finns ju drottninggatan som är väldigt bra. Sen kan man ju gå in i gamla stan också där det finns en del. Sen hittade vi på nåt konstigt sätt en galleria där det fanns en massa affärer."
1 "Du menar gallerian?"
2 "Ja, den var det ja."

Grattis! Ni vet att drottninggatan ligger i sthlm, verkligen en gata man behöver tipsa om.

Sen var det rast i Filbyte och där började en människa utöva ngn slags ritual. Scary! Fick henne på film iaf. Hähä!

Nu måste jag göra mig iordning och fixa mat, börjar vid 1. Härliga sovmorgon!

Sista minuten

Såå, nu har jag äntligen packat klart. Bussen går om tio min så det är i sista minuten som vanligt. Tror inte jag vet nåt tråkigare än att packa. Ser alltid fram emot att resa iväg, men skjuter upp packningen så länge det går. Blir så himla stresad av mig sj när jag gör så. Nu känns det dessutom som vanligt, att jag har slängt ner en massa kläder som inte kommer passa ihop och så vidare.

Nää, nu ska jag gå ner till bussen.

Puss och hej!

Miljövänliga tvättbollar!

Har ni hört om dom nya eco tvättbollarna?
Det är alltså en tvättboll som man lägger med tvätten i tvättmaskinen som ersätter tvättmedel till 90 %. Dessutom kräver dom också lägre tvättemperatur (30 grader) för att tvätten ska bli ren.
Nere i våra tvättstugor där jag bor får man inte ens lägga i tvättmedel själv så en sån här är nog ingen idé hos oss, men om en månad drygt så flyttar jag, och då ska jag absolut skaffa mig en sån här!


Ironiska barnprogram

I söndags så tittade jag lite på Noaks ö när jag åt frukost. Det är ett barnprogram som handlar om en massa djur som kommer från Noaks ark men nu bor på en ö istället. Tror skeppet förliste eller något sånt. Iaf så var det en av gorillorna på ön som tyckte det skulle vara fint med ett vattenfall så han tog en jättestor sten och puttade ner i en bäck så den stoppades och var tvungen att forsa ner för ett stup. Men först sa han denna repliken:
"Jag ska göra som människorna! Dom förbättrar ju alltid saker i naturen."
Eftersom han gjorde ett vattenfall rakt i bäcken så rann den inte dit den brukade och djuren blev utan dricksvatten. Så bra var det alltså att ta efter människorna och våra insatser för naturen.
Älskar barnprogram som är ironiska!

Apuh!

Så är man hemma efter träningen då! Power yogan var verkligen en pers, puuuuh! Vill aldrig med stå i en "stående hund-position" igen. Dessutom så var alla så snabba med att lägga ut sina yogamattor på golvet så jag och bodil fick trycka in oss i ett hörn, och jag hamnar såklart vid dörren i glas som vetter ut mot gymmet. Står där och visar för det första min rumpa för hela världen och sen envisas min tröja såklart med att va stor och vid så man ser in under hela. KUL!
Drog över tiden lite också så det blev att springa över till den andra salen där vi skulle gå på core. Ganska jobbigt och jag älskar träningsverk i magen. Den bästa! Men annars så tycker jag faktiskt inte att tränaren var så bra på det passet, menmen.
Imorgon blir det box med Julia iaf, om jag hinner från jobbet i tid vill säga.

Nu ska jag ta en shower!


Make up, not war!

Igår så var jag, Bodil och Emma och sminkade oss på make up store. Det var jättehärligt, ska lägga upp bilder på resultaten. Kostade 500 att gå kursen och sen så får man välja produkter för den summan. Jag valde en primer som gör att ögonskuggan sitter bättre och inte skivar sig på ögonlocket, en kajal (äntligen! har fått låna bodils i en evighet nu), en pensel som var lithe sne högst upp och sen ett lipgloss, färgen hollywood. Blev koh thai för mig och Bodil efteråt eftersom vi var hungriga och det regnade ute. Ovanligt!
Skulle ju egentligen tränat också men det hanns varken med eller fanns någon ork till. Så idag blir det två pass istället. Först power yoga nu vid 7 och sen vid 8 blir det core med julia också.

Idag kom dessutom min väska som jag beställt. Mmm... fick detta sms:et av Bodil idag på jobbet:
" Maja...Nu har posten kommit fel igen. Ett avi från något som heter nuknuk damp ner på hallmattan precis..."
Hähä! Dagen blev mkt bättre, fast ganska olidlig när jag visste vad som väntade hemma.

pics från sminkningen:








XXO

En helg på landet

Söndag kväll och nästan hela helgen har spenderats hemma i ellanda med familjemedlemmar. Har mest blivit tv och mat! Men det är ju aldrig fel.
Nu ska jag snart in till stan iaf, blir bio med Bodil. Mamma Mia, för andra gången. Älskar musikaler.

Imorgon blir en ganska späckad dag:
> Jobba till 12 (älskar halvdagar)
> Luncha med Bodil?
> Gå på af och boka tid med norgekillen
> Make up store vid 16, bli sminkade och få smink. <3
> Träna på Nordic club vid 20? Body pump med Julia och Bodil!

Får absolut inte glömma ringa tandläkaren imorgon heller så att jag hinner få en tid innan jag flyttar.


xxo


trött och hungrig

Det här är första fredagen på länge som jag bara är hemma och tar det lugnt. Känns jätteskönt! Tänkte följt med familjen till farmor och farfar egentligen, men det var verkligen skönt att bara vara hemma.

Efter jobbet så gick jag och mötte Bodil som slutade en halvtimma efter mig och vi gick hem och funderade på vad vi skulle äta. Som vanligt orkade ingen av oss laga mat och det blev att gå ner till ica och köpa något.
När jag är riktigt hungrig så blir jag alltid på samma vis. Jag måste lix ha det absolut godaste som finns och det kan jag inte komma på med min kurrande mage så då går man där på affär´n i en evighet utan att bestämma sig. Sen slutar det alltid med att man äter något supertrist som i detta fallet enbart var mackor. Känner ni igen er?
Blev några OC-avsnitt ikväll och nu har Bodil gått och lagt sig för hon jobbar imån. Vet inte riktigt om jag med ska lägga mig, sova är ju alltid skönt. Får ändå inte sova för länge imån eftersom jag måste ner på stan en runda. Jag har nämligen kommit på såhär 300 år efter alla andra att jag vill ha ett par chinos. Vill egentligen ha ett par marinblå, men kan inte hitta några så jag ska ner på stan och kolla lite imån.
Har egentligen knappt några pengar heller eftersom jag bokat sthlmsresan till nästa helg och det skulle va trevligt att ha lite pengar då också.
Just det ja, kom på nu att jag och pappa ska kolla på ny cykel till mig med imån. Min har ju varit stulen nu några månader så måste köpa en ny så jag får ut alla försäkringspengar. Min bror Johan är hemma nu ett litet tag med, kom hem från sin europaresa idag och mellanstannar i Växjö några dagar. Sen blir det ju sthlm för både honom och mig! :D

Nä, nu ska jag ta och läsa Flyga drake! <------ tips

XXO

Oh lala!

Har varit den bästa dan på länge idag! Det beror på lite olika saker men framför allt detta:

>Jag har fått ledigt nästa fredag så jag kan åka till sthlm redan på torsdagen! Wööö!
> Jag har kommit med på sverige-norgesidan så dom kan hjälpa mig med flytten till norge!
> Vi ska ha jobbfest den 29 för att alla slutar. (Det var då jag egentligen skulle åkt till sthlm) :D

Ja, allt känns allmänt toppen! Så nu ska jag sätta mig vid tv:n ett tag och äta cornflakeskakor som mamma  och jag bakade igår tills jag orkar laga mat. Kommer kanske ngn bild från ellanda igår om jag orkar lägga in dom.

Puss!

Do you speak english?

Hjälp, det va en från USA som ringde, råkade va inne på en sida igår där dom lottade ut gröna kort för att få jobba och bo i USA. Fyllde i en blankett där man skrev i sitt mobilnr, men sen när jag gick vidare visade det sig att det kostade så jag stängde ner sidan. Nu ringde dom ju då iaf och undrade ifall jag va intresserad av ett sånt kort, så jag fick förklara att jag inte hade råd. Så det löste sig iaf, men blev lite skraj där att jag skulle behöva betala. Huah!
Jaja...det blir ellanda imorgon iaf, lite svampplockning med mamma och katterna kanske.

 <3

en busschafför...

Har kommit på en smart sak med min stockholmstur, det går ju faktiskt bussar också. Iofs tar det en himla tid, men det kostar bara 300 så det kan ju vara värt det. Trodde bara dom gick vid 8 på morgonen och då skulle jag ju jobba, men såg att dom visst går vid 12 och vid 15 också. Slutar 12 nästnästa fredag så det skulle kanske tom kunna gå att åka vid 12, ifall jag frågar snällt på jobbet. ^^

Har beställt en väska nu också...kände att jag behövde en ny. Här kommer en bild:



Från nuknuk för 299. Både lång rem och enbart handtag! Superbra!
Ojoj, nu ringer det. hörs!

Fräschare!

Idag har al hjälpt mig att fixa min blogg lite mer som jag ville ha den. Ska fundera ut lite mer så den blir lite roligare, men tack igen för hjälpen al.
Första dan på en ny vecka, har nästan inget att se fram emot nu känns det som, vill åka till stockholm. Måste verkligen skaffa fram cash och köpa biljetter så jafg kan åka nästnästa helg.
Faster Karin ringde innan och frågade om jag kunde passa mina kusiner nästa lördag, och det ställer jag ju upp på. Bodil jobbar ju ändå nästan varje helg nu, så det kan ju lika väl jag med göra.
Dessutom skulle ju lite extra pengar sitta bra nu när jag vill till sthlm.

XXO


Pics från helgen!



      

Föredetta klasskompisar!




Lördagens partyfolk!

   



<3

welcome to the oc bitch!

Har börjat kolla på oc-boxarna igen, för idag var det nämligen jag som vaknade först av Bodil och mig. Hon har fortfarande inte gått upp. Brukar alltid vara jag som sover för alltid på helgerna, men inte idag.

Igår så vaknade jag vid halv 2 nån gång då och efter lite frukost och slappande så gjorde jag och Bodil oss iordning för att gå ner till stan. Hämtade mitt paraply hos Stina och sen blev det koh thai med anna-lena och prat om vad som hände kvällen innan. Traskade hem igen vid 6-tiden och fixade oss inför kvällen. Det blev först hem till Stina där det va sing star med ett helt gäng 18-åringar. Efter ett tag gick jag och Bodil ner till parken där Robert mfl satt och mös till buggmusik från öltältet.
När alla frös tillräckligt mycket så gick vi in till stan och spelade på lite hjul och åt popcorn som aldrig varit godare. Mmm! Sen blev det en snabb visit på pauze och sen till torgets öltält igen, jag som verkligen lovat att jag inte skulle hänga där. :/ Träffade iaf en massa känningar där inne och det var trevligt...enda tills det gick förbi en kille och tappade sin öl på mig så hela mitt ben blev dygnsurt. Usch!! Blev superkall direkt och bestämde mig för att gå hem. På vägen hem träffade jag Petter och fick äntligen mina 200 han vart skyldig mig ett tag nu. Så lite rikare blir jag av varje kväll på stan. Hähä^^

Nä, nu måste jag återgå till mitt oc-maraton!
OC in my heart!

Rikare av att gå ut

Det blev jag och Bodil igår!
Kvällen började med att jag för det första fick gå hem en halvtimme tidigare från jobbet och ändå få betalt för hur jag skulle ha jobbat, det behövdes verkligen för jag hade det lite stressigt. Hem och duscha och äte och fixa sig. Springa ner till bussen som inte kom fören 20 min försent och då bara kör förbi alla vi som står där för att bussen är helt full. Tack lix!
Ringer Lina och Amid som är gulliga och kommer och hämtar oss och kör ut oss till teleborg och Anna-Lena.
Där satt en del från klassen ute på terassen och pratade gamla minnen. Härligt!
Stina ringde och fick också komma till a-l och då blev det sing star.
Sen tog vi bussen ner till stan och sprang till uttagsautomaten, superlång kö som säkert tog minst en kvart. Drygt! Sen gick vi till deluxe där det var helt fullspäckat med folk coh vi orkade inte köa. Träffade Gobbe och David och gick till torget för att kolla på den läskiga karusellen som fanns där. Man hissades typ ut superhögt i luften och snurrade runt en massa...svårt att förklara. Kostade iaf 80 spänn! Gobbe erbjöd sig att betala om jag och Bodil åkte den, och det ställer man ju upp på. Tryckte in oss nästan först i kön och när vi skulle gå på och betala så säger dom att man måste ha biljett, jag springer till biljettluckan, men då har dom stängt den. Så vi fick inte åka men iaf behålla pengarna. Sånt gillar vi!
Träffade på min kusin och lite annat folk där och sen började vi gå hemåt. Sprang sista biten hem, så himla skönt!

Sa upp mig från jobbet i förgår förresten! Det är 14 stycken som ska sluta i aug/sept. Hähä!


Nya saker <3

Slutade 12 idag så mamma och jag bestämde oss för att åka på utflykt. Hon har nämligen 7 veckors semester och det är det ju ingen annan som har nästan så nu hennes sista vecka är hon lite ensam. ^^
Vi tog bilen till samarkand först och köpte 2 trekantiga höganäs-tallrikar till mig för mitt nästan 1 år gamla presentkort. Så nu har jag 4 stycken i min samling!
Sen körde vi till Öhrs lantcafé som är så himla mysigt. Det finns en massa växter man kan köpa och en livsmedelsaffär med nästan enbart KRAV-märkta produkter och sen caféet då, där allt är hembakat. Mamma köpte en galen fågelskrämma, ett konstverk av nåt slag för 600 kronor. Om jag va fågel hade jag inte vågat besöka kärnalyckan efter idag. ^^
Jag köpte en fin skål där.
Efter det åkte vi till Moheda av alla ställen för att besöka en affär med lite paradiskeramik och massa annat. Där hittade jag ett par supersöta skor med körsbär på. Här kommer en bild:



Älskar dom redan!

Imorgon så ska jag och Bodil till Anna-lena för lite klassträff typ. Eller några från klassen iaf. Sen blir det utgång! Är karl-oskardagarna nu här i Växjö. Jättetrist egentligen, men det är väl kul att det händer nåt i Växjö för en gång skull.

Nu ska jag måla mina naglar! Puss

Kaos!

Allt känns allmänt deppigt och så nu. Jag är kaos, vet typ inte vad jag tycker, känner eller vill. Så himla jobbigt! Alla dagar här hemma ser likadana ut och inget är nåt kul alls.
Dessutom har det ju blivit superdåligt väder, ska tydligen regna en tiondel av årets regn nu här i växjö. Fårvånar mig verkligen inte ett dugg. Igår regnade det ju i princip nästan hela dagen.

Jag är inte ens hungrig!
Då är det nåt som är fel...

Det roliga är slut!

Nu har jag hunnit med att komma hem från emmabodafestivalen och jobba en dag. Emmaboda var jättekul, jobba var tristare än tristast.
Bodde i camp Beeeh med en del växjö-folk, Stina och Linnéa va där och det va superkul att festivala med dom igen. Såg en massa bra också som Familjen, Justice och Detektivbyrån.
Torsdagen gick åt till att leta efter ett camp som jag aldrig hittade, kom till camp sthlm istället, och där var det med trevligt. På Fredagen träffade jag en massa folk som jag inte träffat på år och dar, det va superkul! Sen hängde jag med sthlmskillarna igen och såg en massa band. Lördagen var jag mest bitter hela kvällen då jag sålde mitt vin för en trist självlysande sak. Dealen var egentligen bara 2 klunkar av mitt vin, men vissa kan tydligen ta extremt stora klunkar för vips var vinet slut och det enda jag hade var den självlysande pinnen. Träffade Anton som sa att han skulle gå och lägga sig, så då gjorde jag med det. Gud vilken kall natt det var! Huaaah! Fick knappt en blund för att jag skakade så mkt och var tvungen att ha sovsäcken över hela huvudet så jag kunde knappt andas heller. Söndagen var seg för vi åkte inte hem fören 2, och direkt när jag vart hemma ett tag så längtade jag tillbaka till festivallivet och började ha ångest för att gå till jobbet dan efter.

Nu ikväll så kom mamma på oannonserat besök med en hel korg med grönsaker. Sånt gillar vi!
Jag bjöd henne på mat och sen for vi till Media Markt där jag köpte en ny mobil. Lovely!
Borde gå och lägga mig snart för jag har inte sovit riktigt på hur många veckor som helst. Den här helgen måste jag sova ut en dag iaf.

 
Stina leker Robert-look-a-like!


Justicekonserten!


Linnéa och jag sista dagen!

RSS 2.0