rubrikus

Nu är jag hemma igen! Kom natten till igår vid 2-tiden efter mycket om och men, fast det tar vi imorgon då jag har tid att skriva.
Nu måste jag duscha och sen sova så jag orkar jobba imorgon, 30 grader inomhus på lagret är väldigt härligt att jobba i.

sveett

puss

Måste bara skriva ett litet ps om att det finns ingen bättre än håkan hellström.


min säng är det bästa jag vet

Sitter här ute i Ellanda hos mina föräldrar och har haft tre mycket bra men helt fullspäckade dagar.
Det började med midsommarafton i fredags. Först grillat här hemma med lite kusinisar och flickvänner hit och dit. Bodil och jag stressade som tusan dessutom med att hinna göra midsommarkransar som visade sig bli för tjocka, dvs helt oanvändbara.
Kvällen spenderades först hos Stina, och sedan blev det vidare till Olof på campus. Och jag konstaterade åter igen hur mycket jag faktiskt gillar Sverige, och trevliga busschafförer.
Nattbussen blir det hem och sedan försöker jag och Bodil hitta Johan och Anna på en fest i Gemla, går till och med på toaletten i ett hus, det visar sig att Johan och Anna redan börjat cykla hemåt så vi gör detsamma.
På lördagen så åker vi till farmor och farfar där mina kusiner från Spanien är och hälsar på. Blir bjudna på spansk mat då den är som bäst av Elisabeth (min faster) och Terri. Så nu kommer jag alltid vilja äta spansk mat, och där med lukta vitlök för alltid. m-m-m
Efter att min släkting Dennis från USA har lovat mig att fixa boende åt mig och Bodil i höst då vi ska resa runt i USA så åker vi in till stan för att kolla in Petters fina lägenhet. Spelar Rappa-Kalja och TP, dricker vin och äter mat. Supermysigt!
Kom hem vid niotiden i morse och då var det bara att göra sig iordning direkt igen för att åka iväg på kombinerad student- och tjugoårsfest i Markaryd. 

Nu har jag och Bodil hunnit sätta upp tältet i trädgården och kollat så det var helt och så, jag har letat upp stövlar och mina öronproppar, precis sminkat av mig och nu ska vi sooova. 

Godnatt på er 

resgodis, packgodis eller filmgodis?

Ikväll är det stora packar-/fixarkvällen för mig och Bodil. Vi måste nämligen bränna ut en massa skivor med vår festivalmusik, fixa med tvätten, packa väskorna, plus att vi måste städa vårt rum, igen.
Nyss var vi nere på kiwi för att egentligen köpa resgodis, men det ändrades snabbt till packgodis. Behöver ju verkligen energi för att orka packa.
Nu är problemet bara det att när vi kom tillbaka från affären så såg vi att my fair lady precis har blivit färdignerladdad. Så nu känns det mer som att jag vill att mitt godis ska va filmgodis istället. Nu på en gång!

Peace!








Pics från Roskilde 06!

208

Kom på att jag kanske skulle förklara min något skumma rubrik till förra inlägget, Tony och Lotta.
Det var såhär nämligen att Bodil skulle ringa idag och boka våra färjebiljetter till Strömstad. Så när det var bokat och fixat så läste telefonisten upp bokningsnumret för Bodil. Hon bokstaverade det med att säga O som i Oskar och så vidare.
Jag låg brevid i min säng och lyssnade på samtalet. Så ser jag Bodil skriva ner två bokstäver efter varandra, och sen ser hon lite fundersam ut med skriver ner T och L. Hör Bodil fråga, sa du T och L? Hon väntar ett tag och stryker T:et och L.et och skriver 208 istället.
När Bodil har lagt på så frågar jag henne hur hon kunde få 208 att låta som T och L.
Det var då så att telefonisten sa två, noll, åtta. Bodil var fortfarande inne i bokstävernas värld så hon tyckte att hon sa Tony och Lotta. Så hon bara, T och L då menar du??

Bäst idag!

Tony och Lotta

Hatar när inlägg bara försvinner, gaaah.

Igår när jag hade varit ute och sprungit en runda så gick jag in på badrummet för att duscha. Då började det flimra framför mina ögon, svarta fläckar blev det. Jag tänkte, nu svimmar jag snart. Men inte då, det var visst lysröret framför spegeln som började bli dåligt och flimrade som tusan.
Det känns nästan som man ska få epilepsi när man är därinne, inte för att jag vet hur det känns iofs.

Nu har vi varit nere ett gäng på den grekiska restaurangen här i Sandefjord och haft avskedsmiddag för Shake. Jag och Bodil slog till på stort, med både huvudrätt och efterrätt i det dyra Norge.
Mina pengar sinar hela tiden, och inte gjorde det min plånbok bättre att min vado filmkamera kom idag. Fast mitt humör blev bättre. Så himlans fin, liten och lätt. Känner redan att den kommer bli en favorit.

Så nu har jag skrivit inlägget en gång till, puuh. Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och läsa tredje boken i Twilightserien, sen sova. Imorgon blir det jobb från 7 igen, sen blir det Växjö på torsdag. Underbara Växjö!

NattinattiPyjamaspyjamas

kärlek



Den här lilla behändiga (och snygga) filmkameran beställde jag idag från mitt jobb Komplett. Som ni ser på bilden så är ju usb:n inbyggd i kameran, så man slipper sladdar och annat joks. Bara att plugga in den i datorn och föra över det man filmat. Den här ska jag absolut ha med mig till Växjö och P&L, kommer bli så bra.
Det är ganska farligt för personer som mig (som har svårt att spara) att jobba på ett elektroniklager där man hela tiden ser saker man vill ha. Har hittat ett par hörlurar också som jag behöver. Guldiga och svarta we-lurar är det. Men det får jag skippa. Än så länge iaf, hähä.


we want the same thing

Vi hade fest igår.
Idag måste man ha skor på sig inomhus.

Var en ganska lyckad fest, en del stölder och annat trist dock.
Jag hade det superkul, fast istället för att komma ut vid halv 1 snåret, så kom jag vidare på "efterfest" direkt. Där blev det ölspel, väntan utomhus på att gå och spela basket och rostade mackor med ost.
Vid 5-tiden bestämde jag mig för att gå hem. Utanför lägenheten där jag varit så träffade jag Jim och två av hans kompisar. Dom kunde inte komma in hemma hos Jim, så dom fick följa med mig hem för att sova på våra soffor.
När jag kom in på mitt och Bodils rum för att lägga mig i min underbara säng, så upptäckte jag att Tomas sov där.
Var jag ens förvånad?

Nu har jag precis färgat mitt hår, och det känns återigen som det blev mörkare. Sen när är ljusbrunt typ mörkbrunt. Jaja, får se hur det ser ut när det torkar. Saknar ju iofs mitt mörka hår, det var finare på den tiden.
Om exakt en vecka ska jag äntligen klippa mig dessutom. Undra om min frisör har sett ett sånt här slitet hår någon gång, blir nog en chock.



bamee vegetarisk

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag och Bodil åker till växjö.
Det här är det jag ser fram emot mest:

'

yummi!


besök av tompi

Igår kväll så tog jag och Bodil det bara lugnt. Ingen dricka för oss, utan det blev film (the way we were) på rummet istället. Vid halv 3 tiden så tyckte vi det ändå va dags att sova och gick och la oss och läste. Hann läsa en sida ungefär innan Tomas kommer in på vårt rum och går och lägger sig i våra sängar. Med huvudet vid Bodils fötter och sina egna fötter vid mitt huvud. Treevligt!
Han börjar klaga på att jag läser med lampan tänd, och börjar ta upp saker från golvet och kasta mot lampknappen. Sen när jag väl slutar läsa efter typ en sida till och går och släcker, då ska han prata en massa, och ringa alla han känner.

Vad hände med den gamle Tompi som nöjde sig med att sova på golvet i vårt rum?


En bild på Tompi och Shake. Shake som förövrigt flyttar i veckan och därför blir det avskedsfest i kollektivet för honom.


filip och fredrik

Har precis sett säsongsavslutningen av Söndagsparty med Filip & Fredrik på webbtv. Så himla bra program!
Varför var inte jag i NY när det spelades in. Otajmat att vi ska åka dit i höst. Fast att åka till NY kan nog aldrig va otajmat egentligen.
Dessutom har jag aldrig fattat hur rolig Malin Åkerman är. Fast Håkan var ju ändå bäst, det är han alltid.  
Jag vill också ha en son som hette Sigge och är tre och ett halvt år gammal, som alltid sjunger Håkans texter i bilen. Mmm, mycket man vill ha.



Ibland saknar man svensk tv. Fast det är tur att vi har ettan här i alla fall eftersom allsång på Skansen börjar snart. Det är ju ett sommarmåste.

att nåt så nära kan va så långt bort

Om exakt en vecka så tar jag och Bodil färjan till Strömstad, och tåget till Växjö. Längtar så himla mycket dit.
Växjös sommar är faktikst himla fin, och Ellandas (min lilla by) ännu finare.
Dessutom har jag och Bodil en massa bra planer (och några jobbiga måsten tyvärr) att göra i Växjö. Midsommar börjar bli lite mer spikad, blir en båttur till och med.

Planera är något av det härligaste som finns. När det är något roligt vill säga. Det är så bra att man vet att det kommer hända något roligt, så man orkar med att jobba och spara pengar och annat tråk.
Igår gorde jag och Bodil en massa bra planer för vad som ska hända efter augusti då vi flyttar från Norge. Blir först och främst USA, men det finns så himla mycket mer man vill hinna med. Och det ska hinnas med.
Jag behöver verkligen komma på hur man kan jobba så lite som möjligt, men ändå får pengar så man kan göra så mycket som möjligt. Vi har våra idéer förstås.



Lite norskt havsvatten

På en skala från ett till tio

Idag sa Bodil till mig att jag verkar älska skalor. Det är helt sant det! Det är helt perfekt att alltid kunna bedömma hur kul något är eller hur bra en film är, eller vad som helst.
Fast min favvoskala är såklart hur god en maträtt är. Det här scenariot förekommer nästan varje dag mellan mig och Bodil:

När Bodil sitter och äter sin lagade mat så frågar jag alltid ifall det är gott. Då brukar hon för det mesta bara svara ja. Av det svaret får man ju inte veta ifall det är ganska gott eller jättegott. Så då brukar jag alltid fråga, hur gott på en skala från 1 till 10? Bodil förstår inte riktigt det här med skalor, för hon säger nästan alltid att hennes mat är runt en femma. Då brukar jag fråga, är det bara en femma, bara medel alltså. Då ändrar sig Bodil alltid till en sjua ungefär.
Mmm, skalor alltså!

Igår var min majskolv som jag kokat en 10.


Bodil när hon är som bäst!
.

Är detta ett skämt?

Jag förstår verkligen inte det här med människor som helt och hållet saknar sinne för humor och förståelse för ironi. Läste det här inlägget av storstadspojken om en "tåtrend" som han påstod sig ha startat. Alltså, ifall man är någolunda intellektuellt begåvad så uppfattar man ironin i inlägget, det är ju ett skämt.
Fast så funkar tydligen inte alla. Det här är några av kommentarerna han har fått:

Tår är för det första riktigt vidrigt. Sen att du blandar in det i matbilder och liknande hela tiden, gör det hela ännu vidrigare. För det andra tror jag definitivt inte att Spiderchick har "härmat" dig. För det tredje så är "tåssingar" något av det fulaste ord jag hört. Bara det gör mig irriterad.

Men daaah, spiderchick läser väl inte din blogg!

Hahahha hon försökte inte ens härma din tåtrend. Förmodligen visste hon inte ens om den. (Förmodligen vet ingen om den, vilket gör att den knappast kan kallas en trend..hmm.)

Anywho. Släpp ut luften!

Dina fötter är helt vidriga. Jag tittar tusen ggr hellre på skavsårsfötter än dina fruktansvärda svampangripna tår och gulnande naglar.

Herregud vad folk håller på alltså.

Släpp ut luften!


det går så bra för mig jämt

Skulle bära in ett glas vatten och min tallrik med mat på rummet så Bodil ropar att jag ska ta med hennes glass och en sked med.
På den ynka biten till vårt rum så lyckas jag spilla ut mitt vatten över min tröja, byxor och göra droppspår på golvet. Dessutom får jag choklad på tröjan av glassen som jag klämt fast med armen.
Men inte nog med det, när jag gnyr lite för Bodil om hur mycket jag spillt och hon bara skrattar åt mig så dreglar jag. Vem dreglar liksom? Utan att ens sova?


6 juni

Inte ska svenskarna va sämre på att va galna i sin nationaldag än norrmännen.



Okej, det var kanske inte för att det var sveriges nationaldag, utan för att det var fotboll mellan Sverige och Danmark. Som inte gick något vidare tyvärr.

 

Senare på kvällen däremot när vi var hemma i kollektivet igen, så hör vi att några sjunger sveriges nationalsång nere på gården. Där står 3 stycken med en stor svenska flagga och papper på texten och skrålar, och vi sjunger såklart med (det lilla man kan av texten vill säga).


Varför tog jag inte med mig min Zlatantröja?

Sveriges nationaldag och fotboll mellan Sverige och Danmark. Kan det blir mer svenskt idag?
Blir fotboll och öl hemma hos Ralf, hela kollektivgänget. Ska bli superkul!


Världens bästa och snyggaste Zlatan.


jag vill ha kinamat

Har precis vaknat från min skönhetssömn på 12 timmar och hunnit med att äta en frukost bestående av marabou mjölkchoklad. Så nu är jag redo att gå ner till stan och leta efter min svarta hatt jag behöver.
Igår tittade jag och Bodil på Good Luck Chuck, med Jessica Alba och Dane Cook i huvudrollerna. Egentligen en film med helt patetisk handling, men den va underhållande faktiskt.



Jessica i pingvintroser


Spettets vänner

För ett tag sen berättade Tomas för mig och Bodil om Spettets vänner. Eftersom jag inte har något liv en fredagkväll! så sökte jag lite på det och hittade det här på DN's hemsida:

Spettets vänner en myt
En gång om året rustar sig Spettets vänner med redskap och reser ner från Mellansverige till Skånegränsen för att spetta loss Sveriges sydligaste landskap - sägs det.
Men historien om Spettets vänner är en myt, skriver Metro och hänvisar till Växjöbon Anders Tornblad, grundare av hemsidan Spettetsvanner.org. Han trodde länge att rörelsen fanns på riktigt och gjorde en grundlig efterforskning. Hemsidan startade han för att locka fram eventuella medlemmar.

Alla pratar om Spettets vänner men de finns inte, säger han. Att stockholmare och örebroare skulle vilja bli av med Skåne är en myt.

Att inte ens det här kunde vara sant, skulle ju varit rätt roligt ändå, ifall dom på allvar trodde att dom någonsin skulle gräva bort Skåne genom att hacka lite på gränsen varje år. Haha!


Min favvo

Läste precis min roomies blogg. Senaste inlägget handlar om att hon fick näsblod i morse.
Det va nämligen så att vi satt ute på gatan och jag såg att hon va röd på näsan. Så jag sa: " du har ketchup på näsan".
Det bästa med detta är att det är så himla beskrivande om Bodil. Jag visste ju egentligen att hon inte hade ätit någon ketchup i morse. Fast ändå är min första tanke inte att det är blod, utan just ketchup.

Jag tänker inte skriva varför, utan ni får en bild som talar för sig själv.


sömnis

Inatt pratade jag i sömnen. På riktigt verkligen. Jag brukar oftast bara mumla något otydligt enligt Bodil, som tydligen aldrig sover utan ligger och lyssnar på mig istället.
Men inatt då så hade jag legat och sussat och snarkat eller nåt, sen så hade jag vid halv ett-tiden bara frågat:
Vad har du ställt din klocka på för tid?
Bodil bara, Vaaa?!
Vad har du ställt din klocka på?! säger jag igen.
Bodil svarar halv sju, och jag somnar på ett kick igen.
 
Tycker det är kul att man pratar i sömnen då och då. Synd bara att jag inte säger något roligare, men man kan ju inte få allt.

Nu ska jag äta tacos. Gud vad jag har längtat!

Hahaha

Jag har inget vettigt att skriva idag, så därför tänkte jag skriva något ovettigt istället.
På norska heter golvfläkt...gulvvifte. Det är sant! Fast det verkar iofs bara som om det är jag och Bodil som tycker det är roligt. Men det låter ju faktiskt nästan som gullviva när man säger det. När jag säger det iaf.
Dessutom, som Bodil sa, ofta vinden viftar en. Den fläktar ju en för tusan.



Det här är bilden man får upp om man söker på norrman på google.

Ja gillare

Köttfria torsdagar införs i Belgisk stad

Nyligen beslutade staden Gent i Belgien att torsdagen varje vecka ska vara köttfri. Konceptet arbetades fram tillsammans med den vegetariska organisationen Ethical Vegetarian Alternative, EVA, och innebär bland annat vegetariska luncher i skolor och att alla 1 500 restauranger i staden får en vegetarisk kokbok.


Blir helt glad av att hitta detta i Djurens rätts nyhetsmail. Att detta inte har införts i Sverige, och i Norge för den delen där dom inte ens vet vad en vegetarian är.

Nu har jag fixat min poströst till europavalet, blir såklart miljöpartiet för min del.


ZzZZzzzz

Man känner sig inte direkt pigg efter en 7-15 dag.
Tänker alltid att det är bra att sluta tidigt så man hinner göra något. Fast hinner man det? Nix, det enda man hinner är att somna framför datorn.
Har precis vaknat, så nu måste jag vara uppe ganska länge till så jag säkert somnar ikväll.

Bodil sover än!

det roliga ska alltid ta slut



Nu är våra takfester förbi. Idag var hyresvärden här med klagomål från någon sur granne om att det spelats hög musik ute. Tack!
Inte för att vi egentligen ens får va på taket...

Smile!



bodil och jag i våra hattar på vårt underbara sol-/partytak i fredags kväll.

det värsta jag vet

Eftersom det har varit 30 grader varmt hela helgen så har jag och mina föräldrar mest bara varit sugna på att ligga på stranden hela dagarna. Tur att man bor vid havet då. Har hittat en massa fina stränder på både österöya och vesteröya där vi har spenderat dagarna.
Så i lördags så satt vi på några klippor och åt pastasallad, och såklart var det en massa myror där. Varför är dom överallt?
Jag tycker det borde va med myror som med människor, det här med att man har en slags integritetsgräns. Kom inte närmre än 1 meter från mig tack! Jag satte mig ju så långt ifrån dom som möjligt. Ändå så funkar det inte, myrorna drar sig liksom till en. Klättrar upp på en när man minst anar det.
Så jag kunde inte blunda för en sekund ens. Utan var tvungen att sitta och hålla koll på alla myror runt omkring mig. Tröttsamt!
Egentligen ville jag bara stå upp, helst på ett ben, så det fanns så liten chans som möjligt att nån myra skulle klättra upp på mig. 

Fast jag lever ju i alla fall!

Sandefjord

''

Nu har mami och papi åkt hem. Hann ta en glass i hamnen innan båten åkte iväg.
Idag är det om ännu varmare än det har varit i helgen. Här är det helgdag idag också, sug på den sverigebor.

you're so white mum

Mina föräldrar är på besök den är helgen. Det betyder att mina dagar startar redan innan 10 på morgonen, vilket jag inte är van vid då det är helg. Där av den dåliga uppdataringen, återigen.
Nu ska jag äntligen sova i min underbara säng, imorgon blir det upp tidigt igen för att hinna va med mami och papi några sista timmar.
Efter det lovar jag både bilder och text från helgen.

godnatt

RSS 2.0