Hero of war



Sjukt bra låt och text av Rise against! Enjoy!

Sverige imorgon

Imorgon blir det göteborg, härligthärligt! Mindre härligt att gå upp vid 6 på morgonen imorgon. Fast spela roll, får ju åka stora färjan där vi såklart ska börja vårt matmaraton med att äta den goda fetaostsalladen dom har där. Sen blir det buss till göteborg och spårvagn till Robert och dom 6 kattungarna som bor där. Sött!
Ska hinna med att träffa Linnea, stina, gustav, max och caroline. Sen vill jag egentligen till slottskogen, fast det kanske är lite trist då det inte är varmt.

Imorgon måste vi fråga ifall vi får fortsätta jobba på komplett, hoppas, och jag hoppas för mitt liv att Andree och Andreas också får det. Annars är jag sj på pc ibland. Gillar att jobba med dom, tiden går så mycket snabbare. fast Bodil säger att jag och andree mest bråkar hela tiden, som syskon.

Nu ska jag ta tag i allt som måste fixas ikväll. Ska duscha och så måste jag givetvis packa. Har tvättat alla kläder nu iaf, så det är bara att bestämma vad som ska tas med. Hmm, är så himla trött på alla kläder jag äger. Vill köpa allt nytt i göteborg, men det får jag verkligen inte göra. Har skrivit en lista på vad som ska köpas, lite utrymme för spontanshopping finns givetvis. Såå ja, snart är jag redo.

Syns i Göteborg. Puss!

Å ett till

Just det ja, ikväll är det bevisat att min kvinnliga intiution inte existerar. Dessutom är jag lättlurad, godtrogen och lättskrämd. Jippi, vilka bra egenskaper!
Japp, det va allt! Godnatt!


vardagslyx

Nu är vi hemkomna från Sportsman. Hade en superkul kväll, gud vad hela det gänget vi var ute med är roligt. Har planerat in en hasse&tagekväll nästa helg. Lite trist nästan nu att vi ska till gbg i helgen, för thor frågade ifall jag skulle med på 20-årsfest i helgen. Men nej, nej. Fick iaf en massa vegtips på resturanger i gbg från jim. Lovely!
Nu håller jag på att koka pasta till mig och Bodil och om 9 1/2 timme ska vi börja jobba. Känns skönt....not! Blir inte så mkt sömn inatt, och inte imorgon heller för den delen, för på fredag blir det uppstigning vid 6.
Nää, nu är det bäst jag kollar till pastan! Ha de

skyl dig för helvete

Gaaah, vad är det med mitt karma egentligen!
Nu fick jag precis ett mail från en hemsida där jag beställt ett par skor. Dom skrev att min order har blivit annullerad. What?? Jag som redan har betalt och praktiskt taget tänkt att jag har dom. Uäää!

Nu vill jag äta och duscha, för snart så blir det kanske biljard nere på sportsman med pc-folk och annat folk. Trevlig värre!! Biljard har jag inte spelat sen när jag gick i 7:an eller nåt. Hmm, undra hur det kommer gå?

Gå och lägg dig!

Så, nu är biljetterna till gbg bokade. Får inte glömma att boka färjan också.

Är så himla förbannad! Mitt schampo och balsam från body shop är försvunnet sen festen i lördags. Stulet? Gaaah, kostar ju ca 400 spänn att köpa nya.
Måste sluta tro på karma, för det känns som det har börjat hända så himla mkt dåligt och jag undrar vad jag gjort. Okej, vet en del. Men i lördags på festen var jag t.ex väldigt snäll mot en som jag inte känner. Tycker jag förtjänar att nåt bra ska hända iaf.

Kan dessutom inte bestämma mig ifall jag ska klippa lugg igen. Är så otroligt trött på mitt hår, har kommit in i en period med enbart bad hairdays. Hmm, ska leta upp en bild när jag har lugg och lägga upp. Yey!

Sen ska jag verkligen gå och lägga mig. Jobbade som en zombie idag på jobbet de första timmarna, och Björn sa att han aldrig sett mig så lugn. Godnatt på er!

Nää, hittar verkligen ingen bild på mig när jag har lugg. Har jag drömt att jag haft det eller?? Kommer en bild imån istället när jag orkar leta bland alla filer.

Ångest

Har sån himla ångest idag för jag vet inte vad. Superjobbigt.
Vår lägenhet ser dessutom för jävlig ut. Stolar är sönder och det ligger tidningar på alla golv. Och ölflaskor precis överallt. Ja, det var fest igår.
Nu har Lisa åkt också. Flyttat till Gbg. Sorgligt värre!

Igår var det ingen som trodde på att jag är från Växjö. Det lät typ "men du kan ju max ha bott i småland i nåt år", och "andreas som är från varberg pratar mer småländska än du". Bara för att jag kan säga Rrrrr.

Just nu sitter jag och äter mat som smakar såpa. Härligt! Är så himla trött. Har varit på efterfest till klockan 6 på morgonen två dar i rad nu. Mer sömn tack!

Adios

time to practise

Jag och Bodil tänkte att det nog var bäst ändå ifall vi övade lite inför göteborgsresan nästa helg, så vi shoppade loss på hms sida. jag har nämligen skickat tillbaka 2 saker som jag köpt, så då helt plötsligt har jag 500 att handla mer för. hähä
nu blev det en massa sjalar, shorts, solbrillor, hårspännen och en underbar stråhatt som jag och bodil köpte likadana av. så vi kommer va lika snygga på vår greklandssemester när sommaren kommer. ååh, kan knappt bärja mig tills vi ska till usa och grekland. kommer va så himla skönt!

idag frågade vi fredrik supersnällt ifall vi fick jobba 8-16 nästa fredag så vi hinner till gbg innan 10. och det fick vi såklart, så det blir taxi från jobbet rakt ner till färjan nästa fredag. ååh, vad det kommer bli kul!

puss och godnatt och imån är det fredag!! Wihoooo!


resaresaresa

Såå, nu är boendet fixat i Gbg. Vi ska bo hos Robert som vi brukar. Det verkar som att Stina också ska till gbg den helgen så det blir kanske gängreunion. Härligt skulle det vara!
För tillfället så sitter jag nu och skriver en lista på allt som ska handlas i gbg, allt från mat till kläder. Det kommer nog bli en del. Gäller ju att inte glömma bort något när man väl kommer till Sverige.

Annars så har jag haft en skön jobbdag. Trivs borta på pc-avdelingen där jag är nu för tiden. Den roligaste där borta är nästan Björn. Inte för att jag förstår så mycket av hans norska. Men kul är han, särskilt när han driver med mig. Idag var det dessutom en inne på pc som visste vad jag hette. Hörde nämligen att han sa "sen så ska väl Maja skrälla"(det är när man plockar fram ett dator, själva höljet typ, och sen alla saker som ska va i som moderkort och så och fixar iording så dom kan sätta ihop datorn sen.) Fattar inte varför han vet vem jag är, vi har väl aldrig pratat heller. Hmm, skumt!

Nää, nu ska jag fortsätta fila på min lista.

Planer

Idag har jag haft en riktigt stressig jobbdag, och den gick så fort. Jag tror jag jobbar bäst när jag har ganska mycket att göra så jag nästan tänker att "hoppas det inte är rast än". Då går tiden som snabbast iaf.

Jag vill va med i Heja Björn! Jag vill också va hemma i en villa om dagarna och umgås med Sanna och Henrik. Dessutom så vill jag ha ett par nya snygga skor och en jeansjacka. Egentligen borde jag fixa ett par vinterskor eftersom jag är ganska (milt sagt) blöt om fötterna när jag väl kommer fram till jobbet. Det är som en hinderbana från bussen till vårt jobb. Klättra upp på stora snöhögar och hoppa från hala stup, sen så är alla fotspår som man kan kliva i minst så djupa så dom går upp till knät på en. Ja, det är som en liten träning på väg till jobbet.

Bodil och jag håller som fullt på att planera vår resa till gbg nästa helg. Måste fråga på jobbet om vi kan sluta tidigare nästa fre så vi hinner med halv 5-färjan. Och fixa hur vi ska komma dit, taxi? Sen måste vi ju såklart fråga Linnéa ifall vi kan bo hos henne, eller möjligtvis Robert. Jaa, vi har visst inte fixat så mycket än märker jag. Men gud vad det ska bli kul, och vad mycket thaimat jag ska äta. Dessutom kan jag knappt bärja mig tills jag får gå in på ett top shop igen, och handla en massa god vegmat att ta med tillbaka till norge. Mmm, längtar redan!

Nu ska jag ta tag i att måla mina naglar, röda tror jag. Sen ska jag lägga mig och läsa ett tag innan jag ska sova.

Godnatt!

...



bild från i somras på öland! gud vad jag vill att den här halvmeterhöga snön ute ska förvandlas till en stor sandstrand och sommar!

winter wonder land

just nu känns som när man va liten och det alltid va mycket snö på vintern. det har verkligen snöat konstant hela dagen här, och nu är det nog snart upp emot en halv meter. alltså, jag blir helt förvånad varje gång jag kollar ut att det är så himla mycket snö.
borde verkligen gått ut och gjort en snögubbe eller något. men lat är vad man är.

nu har jag lagat färssås...mumma!

hitta nemo

igår hade jag en så himla härlig kväll. jag, erik, jocke, claes, sissi, emma, frida, niclas och jannick tog en maxitaxi till en arbetspolare till erik. när vi kom in så upptäckte vi ganska snabbt att alla tjejer var 16 (nästan alla killar med för den delen) och superblonderade. dessutom kom alla fram och pussade och kramade en som att man hade setts innan.
men det var bara att göra det bästa av situationen.
jag lurade några norrmän att man alltid får välkomstdrinkar i sverige när man kommer på en fest, sen började min och emmas expedition "sno nemo". han hängde där i fönstret nämligen. mohahah
han följde iaf med oss hem, och vi gick och gick för att hitta därifrån. sprang över åkrar och allt möjligt, bara för att upptäcka efter en halvtimma att vi var tillbaka där vi började. gå i cirklar är alltid kul!
sen träffade jag en tjej på vägen som ville låna min mobil, och som tack för att hon fick det så skjutsade hon hem alla oss. supersnällt!! efterfest hemma i andra kollektivet och jag och nemo dansade som galna!

har inte skrattat så mycket på länge faktiskt, verkligen helt toppen!

nu ska jag, lisa, ida och micki gå och se Twilight äntligen. inviga bion här i snadefjord!

puss och adjö!

scatman

här sitter jag och lyssnar på det bästa från 90-talet. NOSTALGI!

imorse vaknade jag av att jag sj skrattade, så himla konstig känsla. drömde att bodil skulle säga ett uttryck men sa fel hela tiden, älskar felsägningar (och felskrivningar med för den delen). skrattade som tusan i drömmen iaf, och sen helt plötsligt så vaknar jag av att jag sj skrattar. haha
har ju hört från bodil förut att när vi bodde ihop i växjö så har hon hört mig skratta mitt i natten när hon gått på toa. så roliga drömmar har jag allt ibland.
annars så har min näsa blivit knäpp. nässpray som brukar va det bästa jag vet hjälper knappt alls. både ögon och näsan bara rinner på mig hela tiden. kul att ha med en toarulle överallt. dessutom är min näsa nu så röd så det inte ens går att täcka med smink...lovely!

sing hallelujaaaah!!

småbekymmer

blev väldigt snabbt feberfri, eller har inte tagit den idag men det känns iaf bra. fast förkyld är jag fortfarnade och mina ögon rinner konstant. är så himla irriterande.
för att göra hela saken ännu värre så vibrerade min mobil nyss, och bodil hojtade "sms om fest". men såklart var det bara det låga batteriet som gjorde sig påminnt. gaaah!

har hämtat mitt hmpaket också, kläderna var lite stora och så som det brukar va, så jag vet inte rikigt om jag ska byta dom eller bara skicka tillbaka dom. hmm.

nu ska jag trots allt försöka bli lite pepp på den här lördagen! yeey!

38,5

Feber, halsont och förkyld som tusan! Så lyder min diagnos, så det fick bli sängen idag. Sov iaf till klockan 5 så sen hade febern gått ner en halv grad iaf. Nu ska jag snart titta på Lets dance och äta B&J, bli ju hemmakväll idag såklart. Jag avskyr när man blir sjuk till helgen, så himla onödigt.
Det enda positiva som hände idag var när Bodil kom hem med posten och jag hade fått mitt avi för mina hm-kläder. Mmm, så imån måste jag iaf va så frisk så jag kan gå ner till posten och hämta det.

tomt

känner att jag har kommit in i jobbandet nu. har inte lika mycket tid att va inne och blogga. eller det har jag kanske egentligen, men känner mig helt utmattad efter 8 timmars jobb. det kan bero på att bodil har blivit sjuk, en himla hosta har hon också. den har såklart smittat mig nu, och jag känner mig allt annat än frisk. men sjuk får jag absolut inte va. nejnej!

annars så är jag på ett sådär halvbra humör. ibland känns allt kul och bra, men för det mesta tycker jag att allt är trist och deprimerande. är trött på att bo på ett ställe dit alla åker bara för ett tag. tjäna pengar, sen ut och resa. jag blir nästan så att jag inte tycker det är någon mening att lära känna någon. blir ju bara till att förlora sina vänner direkt.
men man får nog tänka att bra vänner behåller man ju faktiskt.

nu ska jag sova. imån blir det till att gå upp tidigare så jag hinner ner på posten och posta bokföringsbrevet, och till adecco och lämna skattekortet som ÄNTLIGEN har kommit.

godnatt på er!

pics















kalla mig cp

éxperiment: kan bodil blir full på 3 öl?
svar: ja

så nu är bodil full och vi sitter i våra sängar med våra laptops och sjunger för full hals på en massa låtar. snart ska jag laga supergod klyftpotatis och tzatsiki till oss. slurp!

igår efter bowlingen så åkte vi hem hit. jag, lisa, ida och bodil spelade mitt julklappsspel catch och åt ben&jerrys. sen kom öysten och frode hit och jag följde med dom till sportsman och blev bjuden på en massa dricka. frode beställde in 10 jägershots. som dömt för att misslyckas. sen följde jag med andré hem på efterfest, jättelångt bort uppe på berget. min telefon dog såklart, så ingen visste var jag var. daniel fick följa mig hela vägen hem nästan. vad har hänt med mitt lokalsinne?
nu vill jag gå och handla, ska tvinga fyllobodil att följa med. kan kanske muta med en öl. hähä

ska lägga upp några bilder från bowlingen med snart.


lördag

jag har ett beroende av majskolvar. det är något av det godaste jag vet.
den svenska majssäsongen är i slutet av sommaren, men resten av året så har finus frysta kolvar som faktiskt är goda.
så nu när jag flyttade till norge visste jag inte rikigt hur jag skulle klara mig utan denna underbara mat. men för någon dag sen så hittade jag tvåpack vakumförpackade majskolvar nere på kiwi och köpte dessa. tänkte att nu har allt löst sig, men bläää, vad äckliga dom va. smakade som burkmajs på kolv. usch!

godnatt

nu ska jag ta och lägga mig och läsa i "en shopaholics bekännelser" av sophie kinsella.

den här dagen har varit precis som alla andra dagar den här veckan. mycket slappande och mycket häng med kollektivarna. nu ikväll så gick vi nästan allihopa ner till yx, som nog är seven eleven nu, och köpte kvällsgott. här inne hade vi sen ben & jerrysmys. Mmm.
Imorgon kväll ska vi till bowlinghallen och jag ska spöa skiten ur alla. Vi är hela 12 stycken som ska med, så det ska verkligen bli kul att göra nåt utanför dom här väggarna.

godnatt på er!

uppe i ottan

nu har jag precis vaknat. hade tänkt ställa en klocka idag för att jag skulle behöva gå upp tidigare, men sen tänkte jag, jag vaknar säkert och då är det bara att gå upp. visst vaknade jag vid 10 när bodil ringde och sjukanmälde sig (en till), men sen somnade jag om igen. drömde att jag var i sverige och såg snook! underbar dröm helt enkelt! så det var värt att sova till mer än halv 2.

Har precis ställt in mina scones i ugnen. tror dom blev sjukt misslyckade, för jag tänkte att jag bara skulle göra halv sats. sen såg jag mig sj hälla i så mkt bakpulver som det skulle va i hel sats. försökte skopa bort en del, men dom lär svälla till max.

nu ska jag duscha och sen ska jag och sjuklingsbodil kolla på nån film.

det skulle kunna va så mycket bättre

har inte blivit några scones idag, däremot har jag, lisa (som också blivit sjuk), ida och jocke bakat kladdkaka. fast den blev inte sådär kladdig och härlig som jag gillar när den är. för även fast jag sa typ 5 ggr att vi nog skulle ta ut den, så envisades jocke med att ha den inne. och så bra gick det!
annars har jag varit och solat en kvart och gått ärenden till en massa andra nere på kiwi. sen har jag ÄNTLIGEN städat vårt rum, och kollat på rosemarys baby. jag vill med ha en massa fina 60-talsklänningar och bo i en våning som är sådär vit, fräsch men gammeldags.

min nacke är bättre, fast den gör fortfarande ont. sen tvivlar jag på att mina klena smärtstillande tabletter hjälper över huvud taget.

imån ska sconesen verkligen bli av. har ändå ingen god frukost att äta, så jag kan lika väl baka lite på morgonkvisten.

ps. när jag var påväg till stan med jocke idag så såg jag sandefjords kändis, (inte för att jag visste vem det va) vinnaren av robinson. wohoooo lix! ^^

scona mig!

usch, nu har bodil kommit in hit till mitt lilla näste. hon håller för tillfället på att operera sig. huaaah! vågar knappt titta för att det är så mkt blod. jag blir verkligen svag av blod, nu sa hon precis "maja, kom och titta". NO WAY!
imorgon ska jag och Ida baka scones! det ska bli härligt! här är nästan alla sjuka nu, så jag slipper va sj. ska räkna hur många som det är som ska va hemma imån. hmm, 7 st blir vi som är hemma imån. Yihaaa! fast jag kommer säkert stänga in mig i rummet mest av tiden ändå så jag hinner se en massa oc. I love it!

Grammis till den bäste

Årets manliga artist blev HÅKAN HELLSTRÖM såklart!



Jag säger bara Mmmm! (min bild sen konserten i ljungby i somras)


Over and over

Nu under mina hemmadagar här helt sj, så har jag kommit på att jag ska göra en lista med allt kul jag vill göra. Eller allt jag vill göra övh. Sen ska allt bli av också! En massa i år tack!
Idag har jag dessutom gått till banken och startat ett sparkonto till mitt norska bankkort, och bestämt hur mkt som ska sparas i månaden. Tror det här kommer bli ett bra år. Det är bara att ta tag i allt så fixar det sig.

När man är hemma så här mkt utan sällskap så hinner man fundera en massa mellan alla filmer, på alla möjliga saker. Det är mest bara jobbigt faktiskt, för inte kommer jag fram till ngt. Vet verkligen inte hur jag ska göra med en sak, men orkar inte fundera på det mer heller. ÅÅÅHH!! Man borde kunna lasta över sina tankar till nåt, som sen funderar ut en lösning och ger en tillbaka tanken. Skulle inte det va skönt eller?!



Jag saknar förfesterna på Stinas tak där man ser hela storgatan, och sen att kunna gå ut utan att ha jacka.


tristess

idag har jag besökt apoteket, adecco och ringt öysten.  pratat ett tag med mammi, sen har jag lagat supergod mat (klyftpotatis, bönburgare, morotstzatziki och fetaostsallad, grekland<3), tvättat svart och tittat på en massa oc-avsnitt. dessutom har jag hunnit kolla alla hemsidor och läst allas bloggar typ 300ggr.
nää, det är inte så kul att va hemma trots allt.
det enda roliga som har hänt idag är att vid halv 3 så är lisa helt plötsligt hemma. "'är du redan hemma från jobbet?" frågar jag. skrattande förklarar lisa att hon inte alls precis kommit hem utan hon precis har vaknat, dvs försovit sig till klockan halv 3. hahahahah!! lätt att förklara den för chefen!

nu ska jag väl fortsätta med mina trista hemmavanor!

så ja

nu så har jag varit hos läkaren då. har en muskelsträckning i nacken enligt honom. så jag blev sjukskriven veckan ut och så lite smärtstillande på det. är lite orolig för jobbet då lisa berättade att när hon blev sjukskriven för sina handleder, så fick hon inte komma tillbaka till komplett sen. fast detta är ju iofs ingen arbetsskada, så det borde nog inte va några problem, sen så har jag ju iofs redan skrivit på kontrakt till den 18...så tills dess måste jag ju få va kvar.
ska ringa Öysten imån och förklara, och lämna sjukskrivningspappren till adecco. och gå till apoteket med, hämta ut mina tabletter. hoppas dom är superbra så att jag slipper ha konstant smärta. tror egentligen inte det är så bra att sitta här och skriva, känns som om jag spänner nacken hela tiden nämligen. såå, byee!

klagosång

stannade hemma idag efter en nästan helt sömnlös natt. kan typ ligga på två sätt så det inte gör ont i nacken. antingen på sidan åt höger, eller på rygg. sen om man ska vända på sig är det ett helvete. dessutom när jag väl sov så drömde jag en så obehaglig dröm. den handlade om mig och bodil och att vi mördade en människa vid en busshållsplats och stoppade ner liket i en icakasse. varje gång jag vaknade så trodde jag det var sant. huuah!
var nere på sjukhuset innan också, för jag ville ha nacken kollad. men då visade det sig att ifall man inte har ngn läkare i norge så kan man inte gå dit fören vid klockan 5 till legevakt. så, om nån timme måste jag gå dit igen, då kommer jag säkerligen få köa också med en massa andra som inte har läkare.
sen måste jag till skattekontoret också, fixa nytt skattekort. annars så kommer jag skatta 50 % av lönen. inte så kul!

hoppas mammi slutar jobbet snart så hon kan ringa mig. behöver klaga lite för ngn.

uuuääääää

kan verkligen inte bestämma mig ifall jag ska jobba imån eller inte. vill verkligen inte va hemma...tror inte jag får nån lön då och dessutom tror jag knappt vila hjälper. måste nog till sjukhuset, men hur mkt kostar inte det här i norge?!
nästan hela den här dagen har jag legat som en zombie inne på mitt rum och kollat på oc och försökt röra mig så lite som möjligt. förstår inte riktigt hur jag fortfarande kan vara på första säsongen heller, känns som om jag kollar på oc hela tiden.

jag längtar så himla mycket till sommaren nu, till grekland framför allt! nu är det så kallt så man knappt kommer ihåg hur sommaren känns.


old pic


puss


aaaaj

imån är det back to work och min nacke gör ondare än någonsin. vet inte vad det är som jag har gjort idag, men något är det som har förrvärrat det iaf. så jag förstår inte rikigt hur jag ska kunna göra nåt på jobbet övh, med tanke på att det gjorde ont bara när jag lagade mat innan.

såg idag på facebook att en som gick i min paralellklass på högstadiet är gift och har ett barn som är över ett år. helt sjukt!! konstigt att det var helt normalt "förr i tiden", nu tycker jag bara det känns helt freaky!!

och så var det helg igen

nu är nästan kollektiven kompletta igen, ida och lisa kom idag. imorgon kommer erik, frida och niclas, och då blir det fest såklart. får se vad jag orkar med, min nacke/rygg är nämligen fortfarande helt jobbig och gör sjukt ont.
det var en plåga att jobba idag, orkade knappt lyfta nåt som vägde mer än ett kilo. kände mig som en robot när jag rörde mig för att jag skulle belasta nacken så lite som möjligt. och förlåt bodil och daniel som fick stå ut med mitt gnäll hela dagen. 

imorgon så får jag absolut inte sova bort hela dagen, måste ner på stan en runda. har fortfarande inte köpt någon julklapp till bodil nämligen. så ska jag storhandla MAT också, mitt kylskåp är nästan helt tomt nu. blir så himla peppad på att laga mat på helgerna eftersom frukost är det enda som jag äter hemma i veckorna. så en massa gott ska det bli!



en bild på mig och mammi på julafton

nytt år och en söndrig rygg

nyåret igår är ju knappt ens värt att nämna. jag har superont i ryggen idag då jag igår skulle bli uppfångad av jocke (trodde jag) , men istället föll rakt ner på ett betonggolv och fick huvudet slaget i en betongstolpe. efter det fick jag inte resa på mig bara för att alla trodde jag hade fått hjärnskakning, men det klarade jag mig ifrån. däremot mina ryggkotor tog mycket stryk av fallet och idag kan jag knappt ens lyfta upp mina kläder från golvet.

så här såg jag iaf ut i början av kvällen:


RSS 2.0